Leidschendam,
13
september
2018
|
13:00
Europe/Amsterdam

Wintersportseizoen start met nieuw park in Oostenrijk: Landal Resort Maria Alm

Landal Ski Life: de mooiste winteraccommodaties direct aan de piste

Landal GreenParks opent op 15 december het zevende vakantiepark in Oostenrijk: Landal Resort Maria Alm in het Salzburgerland. Het nieuwste vakantiepark ligt midden in het skigebied van Hochkönig en maakt deel uit van Ski Amadé; één van de grootste skigebieden van Europa. Daarmee komt het aantal skibestemmingen van Landal Ski Life op twaalf.

Landal Ski Life biedt de mooiste wintersportaccommodaties in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Tsjechië, veelal direct aan de piste gelegen. De twaalf parken liggen op sneeuwzekere locaties en bieden alle faciliteiten om van de wintersportvakantie een fantastische tijd te maken voor jong en oud, voor beginners en ervaren wintersporters en voor waaghalzen en comfortzoekers. Vrijwel alle vakantieparken bieden een gevarieerd fun- & entertainmentprogramma voor jong en oud. Neem deel aan een fakkeltocht of neem een kijkje achter de schermen van de berglift op Landal Hochmontafon. Ga rodelen op de familiebaan bij Landal Rehrenberg of maak een tochtje met de pistenbully, paardenslee of bergtrein.

“Landal Ski Life biedt een onvergetelijke wintersportervaring voor iedereen die er van houdt om heerlijk te genieten van de natuur in de winter. Na een dag vol outdooractiviteiten in de skigebieden is het heerlijk ontspannen in de sauna, of om te genieten van een heerlijk diner in onze restaurants. Kinderen beleven een fantastische tijd in het kinderskiland, de Bollo Club of in het zwembad. Met Landal Ski Life bieden we een complete wintersportvakantie,” aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks.

Landal Resort Maria Alm

Het nieuwe Landal Resort Maria Alm ligt in het pittoreske vakantiedorp Maria Alm waar de skilift vertrekt naar het skigebied Hochkönig, onderdeel van Ski Amadé. Met slechts één skipas heeft men toegang tot 760 km aan pistes. Deze mooie en rustige omgeving van het park is ook buiten het wintersportseizoen geliefd als vakantiebestemming. Het vakantieresort beschikt over 113 luxe-appartementen, verdeeld over 10 chaletgebouwen. De appartementen zijn al te reserveren voor aankomsten vanaf 15 december 2018.

Vernieuwingen en uitbreidingen

Op Landal Katschberg heeft een omvangrijke renovatie plaatsgevonden, waarbij alle 72 chalet-appartementen zijn voorzien van nieuwe interieurs, een investering van 1.6 miljoen euro.

Goed nieuws voor de wintersportgasten van Landal Katschberg is bovendien dat de 2-persoons stoeltjeslift in St. Margarethen wordt vervangen door een gloednieuwe 8-persoons gondel, waardoor je voortaan sneller en comfortabeler naar de pistes kunt. Tijdens de eerste dag van wintersportseizoen 2018/2019 is de nieuwe lift in gebruik. De Silverjet 1 gondel sluit aan op de al bestaande tweede sectie van het skigebied.

Ook op Landal Bad Kleinkirchheim zijn de chalets vernieuwd, met nieuwe vloerbedekking en banken in alle appartementen.

Goede vooruitzichten voor wintersportboekingen

Op dit moment loopt het aantal boekingen voor de winter flink voor op vorig jaar, dat geldt voor alle periodes van november tot en met april. De trend dat de week van Oud & Nieuw meer in trek is dan de Kerstweek, zet zich ook dit jaar verder voort. Gunstig wordt de voorjaarsvakantie, die in 2019 over drie weken is verspreid, in plaats van de twee weken van dit jaar, die al snel waren volgeboekt. Daar tegenover staat dat Pasen in 2019 twee weken later valt; de sneeuwzekerheid is dan lager en sommige skiliften zijn dan al gesloten.

Erik van Essen: “Alle herkomstlanden laten een stijging zien van het aantal gasten, waarbij de boekingen uit Engeland, Hongarije, België en Duitsland, samen met die uit Nederland, erg goed doen. De aantallen gasten uit Denemarken en Slovenië verdubbelen zelfs in vergelijking met vorig jaar.”

Op www.landalskilife.nl is alle informatie te vinden over de twaalf winterbestemmingen van Landal GreenParks.