30
januari
2024
|
10:44
Europe/Amsterdam

Wandelvrouw ontdekt Landal Klein Oisterwijk

Wandelen door Oisterwijkse Bossen en Vennen met boswachter Frans en Wandelvrouw

"Ik zeg altijd ‘ja’ als ik de kans krijg om met een gids, ranger of boswachter te mogen wandelen. Je leert er elke keer weer van, je wordt gewezen op dingen waar je anders aan voorbij zou lopen en je komt op plekjes die je anders niet gevonden zou hebben. Dus: “Ja, boswachter Frans, ik wil heel graag met je op pad door de Oisterwijkse Bossen en Vennen.” Gelukkig dachten man, zoon en schoondochter daar ook zo over. Met z’n vijven gingen we op weg met de boswachter en hadden een heerlijke middag.

Boswachter Frans is Frans Kapteijns, een lokale beroemdheid in Brabant. Hij heeft zijn eigen vragenrubriek bij Omroep Brabant radio en heeft zijn actieve carrière als boswachter vervolgd door vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten te worden. Hij is ambassadeur Van Gogh Nationaal Park en maakt podwalks die je met de zoekterm ‘Podwalks met Frans Kapteijns’ bij verschillende podcast-apps kunt beluisteren. Je kunt boswachter Frans volgen op Facebook, Twitter en Instagram.  

Landal Klein Oisterwijk

We verzamelen bij de parkeerplaats van vakantiepark Landal Klein Oisterwijk. Vandaaruit lopen we zo het gebied van de Oisterwijkse Bossen en Vennen in. We staan stil bij een groot bord met daarop een kaart van een deel van Noord-Brabant. Boswachter Frans vertelt met passie over het nieuwe van Gogh Nationaal Park en het Natuurnetwerk Brabant waar allerlei partijen samenwerken en nieuwe verbanden worden gelegd ten behoeve van de natuur. Meteen blijkt dat hij een echte netwerker en een verbinder is."

Het hele verhaal van Boswachter Frans en Wandelvrouw Bregje Schipper lees je op www.wandelvrouw.nl

Wandelvrouw Bregje ontdekt Landal Klein Oisterwijk en de Vogels en Vennen route direct vanaf het park . Lees het hele verhaal op www.wandelvrouw.nl