Den Haag The Netherlands,
17
augustus
2021
|
12:03
Europe/Amsterdam

Wadopera Peter Grimes, aangrijpende openluchtvoorstelling in de ruige pracht van het waddengebied

Een unieke locatie vlak bij Landal Esonstad

De Wadopera Peter Grimes speelt in een vissersdorp aan de ruige kust van Suffolk in Engeland en laat zich gemakkelijk verplaatsen naar de Friese kust. Deze theatrale openluchtvoorstelling over de zee en een vissersgemeenschap wordt van 10 t/m 24 september 2021 buitendijks bij Paesens-Moddergat in Noordoost Friesland uitgevoerd.

Een unieke locatie voor een verpletterende opera, gelegen op slechts een steenworp afstand van Landal Esonstad.

Ruim 150 zangers, musici en acteurs vertellen in een voorstelling van 2 uur en 20 minuten het aangrijpende verhaal van visser Peter Grimes tegen de achtergrond het Wad. Op de tonen van de prachtige beeldende muziek van componist Benjamin Britten nemen dirigent Arnaud Oosterbaan en regisseur Paul Carr u mee naar een kleine, met zichzelf worstelende gemeenschap, die wordt verteld door ruim 75 solisten, koorzangers, acteurs en figuranten. Koor en figuranten vormen de bevolking van het kleine vissersdorp en creëren dramatische volksscènes waarin het soms behoorlijk uit de hand loopt.

De instudering van het koor is in handen van dirigent Leendert Runia (Prins Claus Conservatorium Groningen en het Noord Nederlands Concertkoor). ‘Koorprojekt OPUS’ is artistieke partner voor het koor en daarmee hofleverancier van zangers.

In Friesland is de draagkracht groot om nieuwe culturele wegen te bewandelen, een tastbare nalatenschap van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Met deze operaproductie wil men een unieke ervaring creëren voor medewerkers en publiek, door de combinatie van locatie, uitzicht/decor, omgeving, professionele kwaliteit en de verbinding met de regio.

Meer informatie, trailer en toegangskaarten op www.wadopera.nl

Vanuit Landal Esonstad is het slechts 7 km per auto of fiets naar de operalocatie aan het wad. Kijk voor boekingen in de speelperiode van 10 t/m 24 september op www.landal.nl/esonstad