Den Haag,
18
december
2020
|
16:32
Europe/Amsterdam

Vernieuwde en uitgebreide faciliteiten op Landal Het Land van Bartje klaar voor opening

Op vakantiepark Landal Het Land van Bartje in Ees (Dr.) is een groot aantal faciliteiten uitgebreid en vernieuwd. De binnenspeelplaats in Bartje’s Boerderij is vergroot en vernieuwd en het terrein rondom de entree, de brink en het speelterrein is opnieuw ingericht. Daarmee is volgens planning de eerste fase op tijd voor de kerstdagen afgerond. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan een deel van de faciliteiten nog niet in gebruik worden genomen door gasten. In het eerste kwartaal van 2021 worden nog een aantal faciliteiten aangepakt. De Coöperatie en de gezamenlijke eigenaren trekken in totaal 2,2 miljoen euro uit om het vakantiepark een nieuwe impuls te geven.

De entree van het vakantiepark is heringericht, passend bij de omgeving met aan de rechterzijde een gedeelte voor pony’s. De receptie kreeg een bloementuin en het gehele terrein een natuurvriendelijke landschappelijke inrichting, die de beleving van vakantieplezier in Drenthe benadrukt. Ook Bartje’s Boerderij kreeg een nieuwe uitstraling met veel aandacht voor de huiskamersfeer en het aantal zitplaatsen is uitgebreid van 80 naar 120. De binnenspeelplaats is vergroot van 100 naar 400 vierkante meter en biedt één doorlopende speeltuin met veel klim- en klautertoestellen en kan er heerlijk gespeeld worden met zand en water.

Inge van der Greft, parkmanager van Landal Het Land van Bartje is blij met de vernieuwingen: “De huidige aanpassingen sluiten aan bij onze uitstraling van puur, ontspannen en beleven – zaken waar in deze tijd meer dan ooit behoefte aan is. Paarden en Fietsen zijn de centrale thema’s van deze herontwikkeling en die sluiten ook perfect aan bij de landschappelijke positionering van Unesco Geopark de Hondsrug. Komend voorjaar realiseren we op Het Land van Bartje ook een speelveld, pumptrack, adventure golf en de inrichting van het atelier.” Ook wordt de fietsverhuur nog uitgebreid tot een echt fietsbelevingscentrum Bartje’s Bike Xperience. Gasten kunnen hier terecht voor het huren van een breed assortiment fietsen zoals kinder-fietsen, pumptrackfietsen, MTB’s, e-bikes en skelters, maar ook voor MTB en pumptrackclinics, en fietsroutes. De clinics worden aangepast aan het seizoen en zijn voor alle leeftijden toegankelijk

Blijvend investeren in ontwikkelingsmogelijkheden

Sinds de eerste bouwvergunning in 1957 hebben de eigenaren van het vakantiepark voortdurend gekeken naar ontwikkelingsmogelijkheden en zijn steeds blijven investeren in verbeteringen van het park en de faciliteiten om gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Ook de komende jaren blijft Landal Het Land van Bartje volop in beweging: zowel aan de west- als aan de oostzijde van het park is uitbreiding voorzien. Aan de westzijde voor een uitbreiding met veertig accommodaties, aan de oostzijde voor een recreatievoorziening, fietsmogelijkheden en een aantal paardenstallen. Parkmanager Van der Greft: “Op het westelijke perceel is ook het faciliteitengebouw gepland, dat nu midden op het park ligt. Vrachtwagens hoeven dan voor de bevoorrading niet meer over het park. Dat betekent minder overlast op het park en het is veiliger voor onze gasten. Ons bestemmingplan voor deze uitbreidingspercelen wacht op goedkeuring door de Raad van State, op het bestaande park zijn we nu al een aantal vernieuwingen aan het realiseren.”

Maatregelen

In Nederland zijn alle parken en campings van Landal GreenParks geopend. Met inachtneming van de RIVM-richtlijnen zijn de ParkShop, Fietsverhuur en de Take-Away/snackbar geopend. Ook worden aangepaste Fun & Entertainment activiteiten aangeboden. Genieten van de natuur en sporten in de buitenlucht is overal toegestaan. Meer informatie is te vinden op: www.landal.nl/maatregelen