Den Haag, The Netherlands,
07
oktober
2023
|
12:05
Europe/Amsterdam

Vakantieresort Hof van Saksen voegt sensationele vijfde waterglijbaan toe

Subito maakt unieke set waterglijbanen compleet

Op het luxe vakantieresort Hof van Saksen is de Subito onthuld: het slotstuk van het unieke waterpark en de ultieme toevoeging aan het bestaande viertal spectaculaire waterglijbanen Bombo, Intenso en Presto (2017) en Saltato (2019). De Subito is een sensationele waterglijbaan van ruim 120 meter lang met adembenemende lichteffecten. Daarnaast is de Subito ook nog eens de grootste overdekte bowl waterglijbaan van ons land. Wie is er klaar voor de ultieme adrenalinekick?

De combinatie van licht, snelheid en de adrenaline die door je lichaam giert, maakt een afdaling in de Subito een sensationele ervaring. Je gaat samen in een band zitten en suist met hoge snelheid richting een kom. Onderweg reis je door verschillende futuristische ruimtes, elk met eigen excentrieke effecten, die steeds voor een nieuw avontuur zorgen. Vanaf de start voel je de versnelling en zweef je door de blauwe lucht. Dan wordt het plots donker. En met een opwindende vaart word je met de snelheid van het licht richting de bowl geschoten. Wat dan volgt, lijkt haast onverklaarbaar. Je komt terecht in een adembenemende omgeving. Een sterrenhemel met 1600 fonkelende sterren verlicht de ruimte. Via meerdere rotaties word je vervolgens een mysterieus zwart gat ingezogen op weg naar de landingsplaats. Terwijl je door kleurrijke ringen glijdt, kom je in rustiger water terecht.

Uniek in Europa

“Zo’n tien jaar geleden ontstonden de eerste ideeën om de grenzen van waterentertainment te verleggen en de zwemervaring voor gasten spectaculairder te maken,” aldus eigenaar Gerro Vonk van het luxe familieresort Hof van Saksen in Drenthe. Persoonlijk bezocht hij waterparken over de hele wereld, wat leidde tot de ontwikkeling van de eerste vier waterglijbanen. “Het was altijd de bedoeling dat we er vijf zouden bouwen. Nu is het zover. Het resultaat van alle inspanningen is iets waar we trots op zijn. Met de opening van de Subito beschikt Hof van Saksen nu over vijf topstukken aan glijbaanmagie die je gewoon móet komen ervaren.”

De eerste drie glijbanen werden in 2017 geopend: De Bombo, de grootste indoor bandenglijbaan ter wereld, met een vrije val van meer dan 10 meter. De Intenso, de hoogste bandenglijbaan van de Benelux, die je vier keer compleet laat ronddraaien. En de Presto, die bekend staat als de steilste speedslide van Nederland. In 2019 kwam de Saltato, waarbij de lat een stukje hoger werd gelegd. Met een lengte van maar liefst 195 meter, vier trechters met een doorsnede van vijf meter, is het de langste trechterglijbaan ter wereld. De nieuwste waterglijbaan Subito is de ultieme toevoeging aan het indoor waterparadijs op Hof van Saksen.

Gerro Vonk: “Al onze waterglijbanen zijn ontworpen vanuit vaste waarden. Zo mogen wachttijden nooit langer zijn dan 15 minuten. We bouwen alleen bandenglijbanen, omdat dit comfortabeler is. We hebben geen eenpersoonsbanden, alles gebeurt samen in twee- of vierpersoonsbanden. Zo beleef je samen het avontuur. Ook de nieuwe Subito is weer een bandenglijbaan. En als laatste: onze waterglijbanen moeten écht iets bijzonders bieden. Zo zijn de hoogteverschillen bij ons ruim 18 meter. Dat vind je nergens in Europa. De high end gastbeleving in combinatie met het unieke waterpark met deze vijf spectaculaire glijbanen en de avontuurlijke wildwaterbaan maken dit tot hét luxe familieresort in Europa.”

Hof van Saksen is uniek

Hof van Saksen biedt gasten de ultieme vakantiebeleving. Met vijf elementen van een uitzonderlijk hoog niveau: buitengewoon waterpret, eindeloos speelplezier, veelzijdig culinair, schitterende Spa & Wellness-faciliteiten en de iconische Saksische boerderijen, met voor elke gelegenheid een passende accommodatie.

Deel deze release