Nooitgedacht, Drenthe,
15
februari
2024
|
12:44
Europe/Amsterdam

Markante kunstbeurs in de vroege lente van 2024! - Kunst aan het Hof

Na 2 succesvolle edities van Kunst aan het Hof, de exclusieve kunstbeurs van het noorden, maken we ons op voor de 3e editie van deze hoog kwalitatieve en markante kunstbeurs in het vroege voorjaar van 2024 op het Hof van Saksen. Deze Boutique verkoopexpositie in Nooitgedacht opent haar deuren van woensdag 20 t/m 24 maart 2024 met een prachtig deelnemersveld van enkel Pan deelnemers In de Havezate van het Hof van Saksen vindt deze unieke kunstbeurs in Nooitgedacht plaats met enkel topcollecties kunst, antiek, juwelen & design plaats. 

Kunst aan het Hof is een initiatief van Grietinus Harms van kunsthandel Collectie Harms Rolde. https://kunstaanhethof.nl  

Derde editie 

De organisatoren en deelnemers van de tweede kunstbeurs Kunst aan het Hof zijn zeer tevreden over de aandacht en al het bezoek dat vorig jaar werd ontvangen. Naar een derde editie wordt dan ook reikhalzend uitgekeken. Opvallend zijn de uitstekende verkopen, ook aan musea, zoals unieke art deco stukken die in de collectie van het Drents Museum terecht zijn gekomen. Bovendien vond een paar duizend kunstliefhebbers en verzamelaars uit het hele land de weg naar Nooitgedacht. Oprichter Grietinus Harms van Collectie Harms Rolde ziet deze derde editie met vertrouwen tegemoet: "Dat bijna alle deelnemers van het eerste uur weer meedoen vind ik op zich al een succes."  

Kunst in het noorden 

De authentieke Havezate, hoofdgebouw van Hof van Saksen, biedt wederom onderdak aan de intieme verkooptentoonstelling met enkel Pan deelnemers. Een kleine 20 exposanten krijgen er alle ruimte om hun collectie te tonen in de lichte, gastvrije omgeving.  

Omgeving Havezate 

Rondom de Havezate zijn prachtige tuinen aangelegd, ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf, bekend van vele gerenommeerde projecten zoals op de High Line in New York en, dichter bij huis, rondom Museum Voorlinden. Het landschap telt vele sculpturen, waarlangs een speciale wandelroute leidt. Recent is er het monumentale beeld ‘Trials of Gavin’ van Amerikaan Jason Myers (*1972) geplaatst. Eerder trok het veel bekijks op verschillende Lowlands Festivals in Nederland en het centraal station in Zwolle.  

Op en nabij Hof van Saksen in Nooitgedacht zijn diverse lunch- en dinermogelijkheden te vinden. Verder ligt in de nabije omgeving het Drents Museum in Assen (Partner van Kunst aan het Hof) en op15 minuten rijden van de kunstbeurs) en het Groninger Museum (op slechts een half uur). Een bezoek aan het Drents museum is goed te combineren met een bezoek aan Kunst aan het Hof.  

Voorlopige lijst exposanten Kunst aan het Hof 

Gude & Meis antieke klokken | Kunsthandel Richard ter Borg | Douwes Fine Art | HA-Juweliers | Collectie Harms Rolde | Hein A.M. Klaver Kunsthandel | Heutink Ikonen | Remco van Leeuwen Antiquair | Galerie Lieve Hemel | Jacob J. Roosjen Specialist Europees Zilver | Galerie Fontana | Inter-Antiquariaat Mefferdt en De Jonge| Stone Gallery 
Openingstijden & locatie 

Kunst aan het Hof vindt plaats van woensdag 20 t/m zondag 24 maart 2024. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Locatie: Hof van Saksen, Borgerderstraat 12, 9449 PA Nooitgedacht (nabij Assen/Groningen). Er is ter plaatse ruime parkeergelegenheid (P1, P4 en parkeerplaats daggasten).

Deel deze release