Den Haag, The Netherlands,
23
februari
2024
|
08:50
Europe/Amsterdam

Whalesborough Resort & Spa: nieuw resort in Cornwall voor Landal GreenParks

Luxe vakantieresort met 24 karakteristieke cottages bij Bude

Whalesborough Resort & Spa, gelegen op 450 hectare kustgebied nabij de badplaats Bude in het Britse Cornwall, is het veertiende vakantieresort van Landal GreenParks in Groot-Brittannië. Landal Whalesborough Resort & Spa omvat dat 24 karakteristieke cottages, verbouwde schuren en een eigen 14e-eeuwse boerderij. Op het resort zijn onder meer een restaurant, spa, fitnessruimte en zwembaden te vinden.

Landal Whalesborough Resort & Spa ondergaat momenteel een verbouwing, waarmee een investering van meerdere miljoenen ponden gemoeid is. De komende twee jaar worden er 50-60 nieuwe, luxe units met eigen kookvoorzieningen ontwikkeld. Deze zullen de bestaande accommodaties aanvullen. Naar schatting zullen deze verbeteringen op het resort de komende jaren een slordige 10 miljoen pond bijdragen aan de lokale economie.

Duurzaamheid vormt de kern van alle activiteiten: het resort heeft een windturbine van 60 KW, een biomassaverwarmingssysteem voor de cottages en verbouwde schuren, alsmede PV-panelen die elektriciteit produceren voor zowel het Weir-restaurant als het buitenzwembad. Deze installaties zijn in lijn met het streven van Landal GreenParks naar een groen imago. Het resort richt zich ook op lokaal geproduceerde producten, zoals onder meer op het eigen land verbouwde fruit en groenten, maar ook vlees van runderen en lammeren die op Whalesboroughs eigen boerderij worden gefokt.

Activiteiten op Landal Whalesborough Resort & Spa zijn onder meer de Little Farmers-ervaring, waarbij kinderen met alpaca's, lammetjes, biggetjes en geiten kunnen spelen. In de zomermaanden kunnen gasten ook genieten van een ritje met de tractor en aanhanger rondom de boerderij, met inbegrip van een koeiensafari aan het strand. Het restaurant, de spa en de fitnessruimte op het resort zijn het hele jaar door toegankelijk voor gasten.

Ben Nolan-Stone, Managing Partner van UK Country Parks en eigenaar van Whalesborough Resort & Spa: "Wij geloven dat de staycationmarkt in het Verenigd Koninkrijk steeds sterker wordt. Daarom zijn we bijzonder verheugd om deel uit te maken van het portfolio van Landal GreenParks.

Robbie Davies, Development Director Landal GreenParks UK, voegt er aan toe: “Met veel genoegen verwelkomen wij dit uitzonderlijke resort in de Landal-familie. Met deze toevoeging vergroten we onze aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk in de regio Cornwall. Whalesborough biedt onze gasten de perfecte gelegenheid om op elk moment van het jaar even te ontsnappen aan de hectiek van alledag.  Wij verheugen ons enorm om samen met het team de volgende generatie vakantieresorts te creëren. Een resort waar gasten er even helemaal tussenuit kunnen, het buitenleven kunnen omarmen en optimaal kunnen genieten van een geweldige staycation.”

Landal Whalesborough Resort & Spa voegt zich bij 14 andere resorts in het VK: Landal Bude Coastal Resort, Landal Clowance, Landal Leycroft en Landal Gwel an Mor in Cornwall, Landal Woodland Lakes Lodges in Yorkshire, Landal Kenwick Woods in Lincolnshire, Landal Rockingham Forest in Northamptonshire, Landal Marwell Resort in Hampshire, Landal North Lakes en Landal Whitbarrow in het Lake District, Landal Dylan Coastal Resort in Wales, Landal Piperdam, Landal Barnsoul en Landal Brunston in Schotland.

www.landal.nl/whalesborough

 

Deel deze release