Den Haag, The Netherlands,
08
november
2023
|
20:35
Europe/Amsterdam

Landal Orveltermarke breidt uit met unieke indoorspeelboerderij

Burgemeester Jan Zwiers van Gemeente Midden-Drenthe heeft woensdag 8 november De Boerderij op vakantiepark Landal Orveltermarke geopend. De Boerderij is een nieuwe, grote indoorspeelboerderij, waar het gehele jaar door voor iedere leeftijd wat te beleven is. De focus ligt op binnenspelen (klimmen, rennen, levend ganzenbord, pannakooi) en er is een mega speeltoren, klimwand, hangbrug, grote glijbaan en bowlingbaan. In het horecagedeelte kunnen kinderen en (groot)ouders overdag terecht voor een lekkere kop koffie met gebak, snack of genieten van een heerlijk broodje of pizza.

De Boerderij is behalve van veel indoorspeelfaciliteiten ook voorzien van ‘het Bakhuus’ met o.a. verse pizza’s, broodjes, snacks en schepijs. Ook is er een multifunctionele ruimte die vooral ingezet wordt voor Fun & Entertainment, maar die ook beschikbaar is voor vergaderingen, bijeenkomsten, enz. Een theateropstelling voor ca. 100 gasten is mogelijk.

“Kers op de taart"   

Folker Frommeyer, general manager van Landal Orveltermarke: “We zijn continu bezig om met onze bungalows en faciliteiten voorop te blijven lopen in het Noordelijke vakantieaanbod. De afgelopen 10 jaar hebben we fors geïnvesteerd in o.a. bungalowvernieuwingen, een speelnatuur van OERRR i.s.m. Natuurmonumenten, een uniek Natuurbad,  een natuurbelevingspad, een MTB technical trail en een complete verbouwing van ons restaurant en receptie. De realisatie van De Boerderij als gloednieuwe binnenspeelfaciliteit is de kers op de taart van dit traject. We hebben maar liefst 400m2 binnenspelen, funbowlbanen, pannakooi, klimwand, reuzenglijbaan en -klimtoren, een Fun & Entertainment activiteitenruimte en natuurlijk een hele mooie horecaoutlet met o.a. ovenverse pizza’s en schepijs erbij gekregen.”

Supertrots

Frommeyer is supertrots op de nieuwe Boerderij. “Er is heel veel werk verzet en ik dank alle betrokkenen, maar in het bijzonder onze huiseigenaren voor hun investeringsbereidheid in dit project en de zeer prettige samenwerking met de gemeente.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat op alle parken van Landal GreenParks hoog in het vaandel en dat is op Landal Orveltermarke niet anders. Ook bij de bouw van De Boerderij is naar veel aspecten gekeken. Zo is het nieuwe gebouw volledig gasloos, ligt de zuidkant van het dak vom met zonnepanelen en is overal uitsluitend LED-verlichting toegepast. In en aan het gebouw zijn diverse nestkasten aangebracht en de oude bomen op het terrein zijn zoveel mogelijk behouden. Verder is gebruik gemaakt van veel lokale onderaannemers om transportbewegingen te beperken en lokale arbeidsmarkt te steunen.

De bouw van De Boerderij is mede mogelijk gemaakt vanuit een subsidie van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling

Deel deze release