Leidschendam,
30
maart
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Landal ondersteunt manifest 'Groen verdient de ruimte'

Landal ondersteunt het manifest 'Groen verdient de ruimte' dat is opgesteld door Natuurmonumenten en VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen. In het manifest roepen Natuurmonumenten en VHG gemeenten op om werk te maken van vergroening van hun gebied en bieden ze de hagelnieuw gekozen politici tien tips om dit te realiseren. De inspiratielijst staat vol mogelijkheden die gemeenten kunnen aangrijpen om hun omgeving te vergroenen. Zo kunnen bewoners en ontwikkelaars gestimuleerd worden door groene daken of geveltuinen te subsidiëren. Ook kunnen gemeenten er voor kiezen om vergunningstrajecten voor vergroeningsmaatregelen te versnellen.

Tanja Roeleveld Programma Manager Duurzaam & Betrokken Ondernemen bij Landal GreenParks en vorig jaar verkozen tot MVO-manager 2017: "We zijn trots dat we dit mooie, groene manifest hebben onderschreven. Landal GreenParks is ruim 12 jaar partner van Natuurmonumenten; samen zetten we ons in voor een groenere en daarmee gezonde leefomgeving. De natuur is een belangrijk onderdeel van de vakantiebeleving van onze gasten en is diep verweven in het DNA van onze organisatie."

Naast Landal ondertekenden ook de ANWB, EcoShape, ING, Louis Bolk Instituut, Naturalis, NOC-NSF, NVTL, de Green Deal Groene Daken en Vereniging Stadswerk Nederland het manifest.