Den Haag,
10
maart
2021
|
08:41
Europe/Amsterdam

Landal Kasteeldomein De Cauberg steeds meer hét wielerpark van Nederland

Amstel Gold Race op zondag 18 april

Professionele wielerteams verblijven er regelmatig voor een trainingsstage, Tom Dumoulin fietste er vanuit een vakantiehuisje zijn virtuele Amstel Gold Race, meerdere bekende wielrenners hebben hun eigen straat op het park én sinds vorig jaar woont er ook nog een wereldkampioen wielrennen. Landal Kasteeldomein de Cauberg in Valkenburg is duidelijk de ‘place- to be’ voor fietsliefhebbers. Het laatste nieuws is de bekendmaking dat de Amstel Gold Race dit jaar doorgaat en wel op zondag 18 april.

De Amstel Gold Race en de Amstel Gold Race Ladies Edition worden op 18 april verreden op een parcours door de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Maastricht en Eijsden-Margraten. In verband met coronamaatregelen wordt het parcours van circa 17 kilometer hermetisch afgesloten voor dagtoeristen en wielerpubliek. De organisatie roept iedereen op om de Amstel Gold Race thuis te kijken en niet naar Limburg af te reizen. Bij de NOS is de race de hele dag op internet en televisie thuis te volgen.

“Ook al is publiek niet toegestaan, we zijn als Landal Kasteeldomein De Cauberg verheugd met het doorgaan van de Amstel Gold Race. Dat geldt niet alleen voor ons park, waar de organisatie van de Amstel Gold Race en Liv Dames Worldtour-ploeg worden ondergebracht, evenals een aantal oud-wielrenners zoals Johan van der Velde en Jan Janssen, maar ook voor deze hele regio. Die profiteert tenslotte het gehele jaar van gasten die dankzij de Amstel Gold race kennismaken met Zuid-Limburg,” aldus general manager Gert Veenhuizen van Landal Kasteeldomein De Cauberg. “Gelukkig is de tourversie van de Amstel Gold Race, die normaliter op de zaterdag voorafgaande aan de Amstel Gold plaatsvindt, dit jaar verplaatst naar 11 september 2021, wanneer de coronamaatregelen hopelijk voldoende versoepeld zijn om weer veel gasten naar Valkenburg te trekken.”

Perfecte uitvalsbasis

Gelegen bovenop de Cauberg en omringd door alle bekende heuvels uit de Amstel Gold Race is Landal Kasteeldomein De Cauberg de perfecte uitvalsbasis voor een sportieve fiets- of wielrenvakantie. Op het vakantiepark trainen diverse professionele wielerteams en wereldkampioene Anna van der Breggen (goud in 2020 op het WK bij de tijdrit én de wegrit, NK op de weg, EK tijdrijden, de Giro Rosa en de Waalse Pijl, heeft hier een eigen ‘Anna van der Breggen Allée’ gekregen, waarvan ze in november 2020 zelf het straatnaambordje onthulde. Je vindt op het vakantiepark meer ‘Allée’s’ die zijn vernoemd naar succesvolle wielrenners, onder wie Philip Gilbert, Joop Zoetemelk, Adrie van der Poel, Peter Sagan, Johan Museeuw, Jan Janssen en Eddy Merckx.

500 km aan MKB routenetwerk

Ook steeds meer mountainbikers weten de weg naar het vakantiepark te vinden. Een 500 kilometer lang MTB- routenetwerk zorgt dat ook deze groep fietsers zich kan uitleven. Samen met de vrijwilligers en leden van MOZL, de stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid- Limburg zorgt Kasteeldomein De Cauberg voor de ontwikkeling en het onderhoud van de mountainbikeroutes. Vorig jaar bracht de stichting een classificatie aan binnen de verschillende mountainbikeroutes. De kleur van de route geeft de zwaarte van de route zodat elke mountainbiker een route kan kiezen die bij hem past. Sinds vorig jaar heeft Kasteeldomein De Cauberg haar eigen mountainbikeroute. De 31,5 km lange route loopt deels over het park en kan naar eigen smaak uitgebreid worden. Wie de mooiste beklimmingen en vergezichten wil ontdekken kan een mountainbikegids boeken via het park. Deze ervaren lokale gids kiest een uitdagende route van 3 uur passend bij het niveau van de deelnemers.

Fietsfaciliteiten

Dat Landal Kasteeldomein De Cauberg goed ingericht is op het ontvangen van wielrenners blijkt ook uit de aanwezige fietsfaciliteiten. Er is een afspuitplek en reparatieruimte voor fietsen, de fietskleding kan gewassen worden en, zodra de horeca heropent, kan er een ‘fietsbiertje’ gedronken worden in het wielercafé dat inmiddels steeds meer op een museum lijkt met unieke wielershirts en andere collectors items van succesvolle wielrenners. Later dit jaar zal er zelfs een aparte doucheruimte voor wielergroepen zijn gerealiseerd.

www.landal.nl/decauberg

 

 

download
Mountainbiken met een gids