Leidschendam,
21
oktober
2017
|
13:20
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks vernieuwt succesvolle Bollo peuter- & kleuter-app

Populaire kinder-app ruim 100.000 keer gedownload

De speciale Bollo-app voor tablets en smartphones is uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Naast verhalen over de avonturen van deze populaire mascotte van Landal GreenParks zijn spellen als Egeltje Prik en Memory toegevoegd en kunnen kinderen de afleveringen van de tv-serie ‘De avonturen van Bollo’ terugkijken. Als aanvulling op de app zijn handpoppen van Bollo en zijn vriendjes Bij en Egel geïntroduceerd. Door de voice-over in de app uit te schakelen, kunnen ouders en kids hun eigen verhalen maken en de app bedienen met een van de handpoppen. De vernieuwde Bollo kinderapp is vanaf 21 oktober gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

De Bollo-app, die net als de tv-serie speciaal is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar, is sinds de lancering eind 2015 een groot succes. In de Google Play Store en in de App store van Apple is is de app al meer dan 104.000 keer gedownload.

Tweede seizoen van Bollo’s eigen tv-serie op RTL Telekids

In samenwerking met RTL Telekids heeft Landal GreenParks een nieuw reeks afleveringen rondom de vrolijke beer gemaakt die binnenkort te zien zijn. In ‘De avonturen van Bollo’ neemt de mascotte van Landal GreenParks de jonge kijkers mee in de natuur. Samen met zijn vriendjes Max, Bij, Egel en Eekhoorn worden vele avonturen beleefd; zo gaan ze samen voetballen, pannenkoeken bakken, vissen en een hut bouwen. Kinderen leren op een ludieke manier meer over de natuur en hoe je elkaar kunt helpen. De afleveringen kunnen na de uitzending worden teruggekeken op de app.

Media Ukkie Award en SpinAward

Sinds de lancering is de app verschillende keren bekroond met een award. In 2016 was de Bollo-app winnaar van de Media Ukkie Award (onderdeel van de Kinder Media Awards): de prijs voor de beste app voor peuters en kleuters van 0 t/m 6 jaar. Ook won de app een Zilveren SpinAward (categorie Mobile), de vakprijs voor de beste en meest creatieve digitale concepten.

“Bollo is bij onze jonge gasten een ongekend populaire beer. Als ze weer thuis zijn missen ze Bollo, zo blijkt uit de grote hoeveelheid brieven die Bollo per e-mail en post ontvangt. Met de televisieserie en de app is Bollo voor hen elke dag bereikbaar, ook buiten de vakanties. Het samen plezier beleven in de natuur sluit helemaal aan bij ons motto ‘Ontdek wat groen kan doen’, waarin de natuurbeleving centraal staat. We doen onze jongste gasten en hun ouders hier een groot plezier mee,” aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks.

De handpoppen van Bollo, Bij en Egel zijn verkrijgbaar in Bollo’s webshop www.bolloshop.nl

Kijk voor meer informatie over Bollo, de televisieserie en de app op www.landal.nl/bollo