Den Haag, The Netherlands,
03
april
2023
|
08:17
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks en Meer Bomen Nu kijken terug op succesvol seizoen

Bijna 12.000 zaailingen succesvol verplant op Landal

Op 30 maart werd het Meer Bomen Nu seizoen afgesloten op Landal Rabbit Hill.  Met vrijwilligers uit het hele land werd er teruggekeken op een succesvol seizoen waarbij bijna 12.000 zaailingen werden gered en geplaatst op een andere plek. De aftrap en de sluiting van het seizoen vond plaats op Landal Rabbit Hill.  

Oogsten op de parken van Landal GreenParks

Op Landal Landgoed ’t Loo, Landal Gooise Heide, Landal Heideheuvel, Landal Aelderholt, Landal Marker Wadden en Landal Rabbit Hill werden meer dan 11.000 zaailingen geoogst. Ook zijn er zaailingen direct op andere Landal parken geplant. Martijn Belt, general manager Landal Rabbit Hill: “Ons park ligt hier midden in het bos, dus we beschikken over veel zaailingen, die normaliter niet allemaal de kans krijgen om te groeien doordat ze onder andere bomen staan. Met deze actie geven we die een tweede leven . We krijgen enthousiaste reacties van gasten, die zelf ook naar hartenlust meedoen.”

Marga Witteman, Meer Bomen Nu: “Dit was een geweldig seizoen waarbij we meer dan 500.000 bomen en struiken hebben verplant in Nederland, bij tal van burgers, boeren en voedselbossen. Dat betekent natuurlijk feest en Landal GreenParks was een logische keuze. Door op Landal parken te oogsten kunnen wij helpen met een stukje beheer, de maatschappij krijgt daar gratis boompjes van, en Meer Bomen Nu heeft een toplocatie waar we én middenin het bos zitten én een fijne  binnenplek hebben waar we kunnen leren, inspireren en een mooi seizoen kunnen vieren”

Ambitieus duurzaamheidsprogramma

Landal GreenParks’ ambitieuze duurzaamheidsprogramma brengt het doel om klimaatneutraal te zijn elk jaar dichterbij. De vakantieaanbieder investeert in groene initiatieven, projecten en partnerschappen en ondersteunt de biodiversiteit van de natuur en de directe omgeving van de vakantieparken. Ook richt het bedrijf zich op de verduurzaming van energie op de parken, op duurzaam bouwen en op een actief hergebruik- en afvalreductiebeleid. In de jaarlijkse Sustainable Brand Index is Landal GreenParks eerder deze maand verkozen tot Top Industrie Leider in de categorie Vakantieparken. Het is de zesde keer dat Landal wordt uitgeroepen tot het meest duurzame merk vakantieparken.

Voor meer informatie over de activiteiten van Landal GreenParks op het gebied van duurzaamheid kijk op www.landal.nl/duurzaamheid

Meer Bomen Nu: iedere boom een tweede kans

Meer Bomen Nu is de landelijke campagne van Urgenda, bedacht door MEERGroen en opgeschaald met de Caring Farmers, die jonge zaailingen en stekken verhuist van kansarme naar kansrijke plekken. Opschot dat op de ene plek ongewenst is, wil een ander graag planten. Met 6.000 vrijwilligers, 120 bomenhubs, 500 oogstlocaties en 4.000 plantlocaties bij boeren en burgers verspreid door het land, probeert Meer Bomen Nu Nederland sneller en goedkoper te vergroenen. Daarmee wil men klimaatverandering remmen, biodiversiteit herstellen en iedereen die zich zorgen maakt om klimaat en biodiversiteit handelingsperspectief geven. Er wordt gewerkt met zaailingen van knie- tot manshoogte en met alle niet-invasieve en voornamelijk inheemse soorten. Ook stekken van vlier, vlinderstruik, wilg, populier en vijg worden verzameld en geplanten. Sinds 2020 zijn er 1.6 miljoen zaailingen en stekken weggegeven van 100 verschillende soorten met een slagingspercentage van 80%. Meer informatie is te vinden op www.meerbomen.nu.

Deel deze release