Leidschendam,
09
februari
2018
|
14:48
Europe/Amsterdam

Landal GreenParks 100% Green Key gecertificeerd

Landal GreenParks heeft tijdens het jaarlijkse Green Key Event, dat donderdag 8 februari plaatsvond in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam, voor alle vakantieparken een 'Green Key 2018' in ontvangst mogen nemen.

Green Key is hét internationale merk voor kwaliteit en duurzaam ondernemen in de sector van accommodaties en gastvrijheid. Ieder jaar ontvangen de ondernemers die aan de criteria voldoen het Green Key-certificaat uit handen van de Stichting KMVK. In 2013 sprak Landal de ambitie uit om alle parken te certificeren. Nu, vier jaar later, is Green Key de standaard, Ook bij alle nieuwe parken. De aanbieder van bungalowvakanties was voor de Internationale Green Key-organisatie de eerste onderneming die vakantieparken in Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, België, Denemarken en Groot-Brittannië certificeert.

Combinatie duurzaamheid en gastbeleving

"Dat we dit mooie resultaat hebben bereikt, is iets waar we met z’n allen enorm trots op kunnen zijn. Het is tevens een geweldig bewijs dat we doen wat we beloven. In onze aanpak combineren we duurzaamheid met de vakantie van onze gasten: we koppelen natuurbeleving voor onze gasten aan een onvergetelijke vakantie in het groen. Hierdoor leveren we niet alleen zelf een positieve bijdrage aan de natuur en biodiversiteit op onze parken, we nemen ook onze gasten hierin mee," aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks.

Het duurzaamheidsbeleid van Landal GreenParks is erop gericht om onvergetelijke vakanties te bieden met een positie impact op natuur, de regio, mensen en klimaat. Daarbij maken we grote stappen door bijvoorbeeld inkoop van 100% Nederlandse windenergie van Greenchoice en het toepassen van technologische ontwikkelingen. Maar kijken we ook zeker naar de optelsom van kleine initiatieven, die het grote verschil maken. Dat gaat stapje voor stapje en vraagt een integrale aanpak: duurzaamheid gaat niet alleen over energie, maar ook over mensen en de natuur. En de effecten

die deze op elkaar hebben.

Ambitie: klimaatneutraal in 2030

De 100% Green Key certificering vormt een prachtige basis voor de ambitie van Landal GreenParks op MVO-gebied: klimaatneutraal opereren in 2030. Om dit bereiken zet het bedrijf in op drie aandachtsgebieden: natuur en biodiversiteit, de mensen en het klimaat.

Ontdek wat groen kan doen

Meer informatie over wat Landal doet op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen of over hoe bijvoorbeeld de impact wordt gemeten, is te vinden op www.landal.nl/duurzaamheid.