Den Haag, The Netherlands,
29
september
2022
|
11:31
Europe/Amsterdam

Landal De Reeuwijkse Plassen winnaar toiletonderzoek 2022

Vakantiepark Landal De Reeuwijkse Plassen in Reeuwijk (Zuid-Holland) heeft het schoonste toilet van Nederland. Dat bleek uit het Nationale Toiletonderzoek van vakblad Service Management en schoonmaakgroothandel Facility Trade Group, die 150 openbare toiletten onderzochten.

Op het openbare toilet tussen de supermarkt en de receptie van het vakantiepark bevinden zich twee urinoirs, vier gesloten wc’s en een invalidentoilet. Op al deze plekken troffen de onderzoekers geen bacteriekolonies aan. Daarmee scoorde dit toilet ruim beter dan de daaropvolgende als schoonste geteste toiletten. De onderzoeker die het toilet testte, gaf de wc visueel ook nog eens een tien en de staat van het geheel werd met een negen beoordeeld. Hygiënebewust zijn ook de no touch-kranen die het vakantiepark in gebruik heeft. Al met al reden voor Service Management, het grootste platform in de professionele schoonmaak, en de schoonmaakgroothandel Facility Trade Group om naar Reeuwijk af te reizen, met de oorkonde voor schoonste toilet van Nederland, gebak en bloemen.

Volgens hoofdredacteur Ronald Bruins van Service Management is de test een momentopname. Maar het feit dat het openbare toilet van Landal De Reeuwijkse Plassen met kop en schouders boven de andere geteste locaties uitstak, is volgens hem toch wel een teken dat dit wel heel erg schoon was.

 Gastvrije ontvangst

Tahir Gasimov en Yusuf Celik, schoonmakers in dienst van schoonmaakbedrijf Asito en verantwoordelijk voor onder andere de openbare toiletten bij Landal De Reeuwijkse Plassen, zijn verheugd over de verkiezingsuitslag. Zij kregen applaus van projectleider Chantal Bakker van Asito en general manager Arjan van Esveld van Landal De Reeuwijkse Plassen.

“We hebben een gastvrije ontvangst hoog in het vaandel staan en daar hoort een schoon, fris en goed ogend toilet bij. Het feit dat we hebben gewonnen is ook bijzonder, omdat we nog niet zo lang bestaan: sinds december 2016. In die tijd zijn we een drukbezocht park geworden. Ook nu zijn alle vakantiehuisjes bezet. Dat we het dan zo schoon weten te houden, is een compliment voor beide mannen die zich daar continu voor inzetten,” aldus Van Esveld. “We controleren om de twee uur onze wc’s, maken ze een keer per dag grondig schoon. Dat doen we ook nog periodiek.”

Gemiddeld maken per dag ca 100 mensen gebruik van de openbare toiletten in het vakantiepark. Het gaat dan om bezoekers die bij de receptie wachten, mensen die van de winkel gebruik maken of bij aankomst op het park even snel naar het toilet moeten.

Alle informatie over het onderzoek is te lezen op Servicemanagement

 

Deel deze release