Den Haag, The Netherlands,
10
november
2023
|
04:48
Europe/Amsterdam

Landal Christmas Parade uitgeroepen tot ‘Mooiste kerstparade van Europa’

De Landal Christmas Parade, onderdeel van het evenement Kerststad Valkenburg, is uitgeroepen tot ‘Most Beautiful Christmas Parade in Europe’. Tweemaal per week trekt de sprookjesachtige optocht door de straten van Valkenburg. De historische kern vormt een spectaculair decor voor de lichtstoet met rijkelijk versierde praalwagens en groepen dansers in prachtige kostuums. De Landal Christmas Parade is van 18 november t/m 30 december elke woensdag en zaterdag te zien. Op zaterdag 30 december trekt de laatste parade door het nabijgelegen kerkdorp Sibbe.

De titel is een grote eer en waardering voor de vele vrijwilligers die jaarlijks deze parade mogelijk maken. De Landal Christmas Parade draait puur op deze vrijwilligers - praalwagenmakers, dansers en danseressen, choreografen, kostuumdesigners en -naaisters, ijskoninginnen en beveiligers - en zou zonder hen niet kunnen bestaan.

Beste Kerstmarkt van Europa

Kerststad Valkenburg is ook dit jaar weer in de race voor ‘European Best Christmas Market’, waarvoor de stad in 2020 al genomineerd was. Nadat ruim 12.000 publieksstemmen werd Kerststad Valkenburg de Beste kerstmarkt van Nederland en behaalde het de 9e plaats op de Europese ranglijst. Daarbij liet men steden als Trier, Praag, Amiens en Keulen achter zich. Ook dit jaar kan het publiek zich weer uitspreken over de Beste Kerstmarkt van Europa. Stemmen kan van 30 november t/ 7 december via europeanbestdestinations.com/christmas-markets.

Meer informatie op kerststadvalkenburg.nl/parade

download
Landal Christmas Parade

Deel deze release