Nooitgedacht Drenthe,
09
november
2023
|
14:36
Europe/Amsterdam

Hof van Saksen Academy viert 5-jarig jubileum

Al 32 diploma’s uitgereikt, 14 arbeidscontracten gerealiseerd

Woensdag 8 november vond een feestelijke bijeenkomst plaats bij Hof van Saksen in Nooitgedacht. Het is namelijk vijf jaar geleden dat het luxe vakantieresort de handen ineensloeg met Drenthe College Assen en Werkplein Drentsche Aa in de vorm van de Hof van Saksen Academy. Een goed moment om stil te staan bij de indrukwekkende resultaten, maar vooral om de mogelijkheden voor de toekomst te bekijken. Betrokkenen tekenden een vernieuwd convenant, als nieuwe impuls voor de samenwerking.

De academy is een publiek-private samenwerking tussen Werkplein Drentsche Aa, Drenthe College en Hof van Saksen. Door werken en leren te combineren is dit een passende oplossing voor jongeren die een beroepsopleiding willen volgen, voor volwassenen die zich willen ontwikkelen of omscholen en voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Diploma’s en arbeidsovereenkomsten

Binnen de Hof van Saksen Academy worden koks en gastheren en -vrouwen opgeleid op mbo-niveaus 1, 2 en 3. Dit is een groot succes gebleken. In de vijf jaar van het bestaan hebben de drie organisaties maar liefst 32 mbo diploma’s mogen uitreiken. Het merendeel daarvan ging naar statushouders en mensen die bij de start nog een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Daarnaast hebben inmiddels 14 ex-leerlingen een arbeidsovereenkomst getekend bij Hof van Saksen, waardoor de vacatures voor koks van de website gehaald konden worden. Een indrukwekkende prestatie in deze huidige tijd waar vele horecabedrijven schreeuwen om personeel.

Om de samenwerking te vieren en uit te breiden, hebben Kiena ten Brink (wethouder gemeente Aa en Hunze en tevens bestuurder Werkplein Drentsche Aa), Frank Bulthuis (general manager Hof van Saksen), Martin Hofstra (adjunct-directeur Werkplein Drentsche Aa) en Silvester Koehoorn (regiodirecteur Drenthe College Assen) vandaag het vernieuwde samenwerkingsconvenant ondertekend.

Wethouder Ten Brink: “Het is van enorme waarde dat deze werkgever in de gemeente Aa en Hunze zit. Voor ons is vooral interessant dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt welkom zijn. Werk is belangrijk voor iedereen, maar ondersteuning voor deze doelgroep enorm waardevol. Als er voor hen stabiliteit via het werk wordt gerealiseerd, gaat het op andere levensgebieden ook stukken beter. Dit convenant geeft een nieuwe impuls aan onze samenwerking. Complimenten aan alle partijen.”

Frank Butlhuis, general manager Hof van Saksen, is trots op de samenwerking: “Dankzij de Hof van Saksen Academy binden we voor langere tijd collega’s aan ons resort en creëren we kansen. Dat we al 14 arbeidsovereenkomsten konden afsluiten en onze vacatures voor koks van de website konden halen, is voor ons wel de spreekwoordelijke kers op de pudding.”

Student Haileab Melles Gebrehiwet is één van de studenten die de opleiding van de Hof van Saksen Academy voltooide: “Ik ben erg trots op het behalen van mijn koksdiploma bij Hof van Saksen. Het was niet altijd makkelijk, maar het is gelukt!”

De drie organisaties kijken uit naar de toekomst waarin duurzame kansen en ontwikkelings-mogelijkheden ontwikkeld zullen worden voor een brede doelgroep in de regio.

Kijk voor meer informatie op: www.hofvansaksen.nl

 

Deel deze release