Nooitgedacht,
10
december
2019
|
08:30
Europe/Amsterdam

Hof van Saksen heropent pop-up restaurant L’Alunno in kerstperiode

Hof van Saksen opent tijdens de kerstvakantie opnieuw de deuren van haar bijzondere pop-up restaurant L’Alunno. L'Alunno, Italiaans voor pupil, wordt namelijk volledig gerund door leerlingen van de Hof van Saksen Academy. Het pop-up restaurant was in de herfstvakantie dermate succesvol, dat werd besloten om van 23 december t/m 5 januari de deuren te heropenen voor gasten van het vakantieresort.

De leerlingen, afkomstig uit diverse landen, hebben vanuit hun thuislanden zelf de heerlijkste gerechten samengesteld. Op de menukaart staan verhalen van leerlingen en aan de wanden van het interieur hangen mooie foto’s van de diverse gerechten.

“Het is uniek voor onze sector dat leerlingen samen met elkaar een restaurant runnen. Bediening en keuken, diverse nationaliteiten, niveau 1, 2 en 3. De praktijklessen worden bij ons heel echt!” aldus Eric van der Heijden, Commercieel Manager van Hof van Saksen. “Na het onverwacht grote succes in de herfstvakantie, gaan we er een prachtige culinaire kerst van maken.”

Hof van Saksen Academy startte in februari van dit jaar met een eigen horeca-opleiding, in samenwerking met het Drenthe College en de gemeente Aa en Hunze. Van der Heijden: “We zijn hieraan begonnen door het grote tekort aan vakmensen en uitdragers van het horecavak. Maar het heeft ons veel meer gebracht dan 24 leerlingen! We geven mensen een kans in de maatschappij, leiden ze op tot vakmensen en het mooiste, we leren er zelf ook iedere dag van!”