Den Haag, The Netherlands,
09
februari
2024
|
14:29
Europe/Amsterdam

Gouden Green Key certificaten voor 11 nieuwe vakantieparken van Roompot en Landal GreenParks

In Nederland, België en Frankrijk

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van Green Key en Duurzaam Gastvrij certificaten hebben negen nieuwe vakantieparken van Roompot en Landal GreenParks een Gouden Green Key ontvangen voor hun inspanningen op duurzaamheidsgebied. De certificaten werden gisteravond uitgereikt in Kamerik door de Stichting KMVK.

Het gaat om acht nieuwe Nederlandse vakantieparken, vijf van Roompot (Roompot Water Village, Noordzee Résidence Dishoek, Strandpark Duynhille, Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad en Park Wijdenes) en vier van Landal GreenParks (Landal PUUR Exloo, Berger Duinen, Résidence Berger Duinen en Résidence Westduin), Roompot Beach Resort Agde Frankrijk) en Roompot Park Eksel (België) werden gecertificeerd als eerste Franse en eerste Belgische Roompot park met een Green Key.

Vier gescheiden afvalstromen

Duurzaamheid staat bij de beide vakantieaanbieders hoog in het vaandel en elk jaar worden er nieuwe stappen gezet.  “Afgelopen jaar en dit jaar maken we op de parken van Roompot en Landal GreenParks vier gescheiden afvalstromen mogelijk in de accommodaties,” aldus Jacqueline Baaijens-Bijman, Head of ESG (Environment, Social and Governance) namens Roompot en Landal GreenParks Nieuwe duo-afvalbakken voor restafval en plastic/drinkverpakkingen en een handige recyclebag voor glas en papier zijn geïntroduceerd en de milieustraten zijn geschikt gemaakt voor de vier afvalstromen.

Pilots met composteermachines en tegen voedselverspilling

Op diverse parken vinden pilots plaats met composteermachines. Naast de al eerder gestarte proeven met biovergisters op Landal Landgoed ’t Loo en Landal Twenhaarsveld, is afgelopen November bij Roompot in Gulpen een pilot gestart met een composteermachine, die onder andere etensresten, tuinafval en composteerbare disposables omzet in compost.

Op Landal Rabbit Hill wordt op proef met Orbisk gewerkt, een systeem dat geautomatiseerd voedselafval monitort en daarmee voedselverspilling tegengaat.

 

Boilerplate

Over Green Key

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de hospitalitysector. Bedrijven met een Green Key-keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Jaarlijks voert Green Key onafhankelijke audits uit op onze parken in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk en certificeert de parken die voldoen aan de ambitieuze vereisten op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Deel deze release