Leidschendam,
17
september
2018
|
17:13
Europe/Amsterdam

Gasten genieten van feestelijk open huis op Landal Esonstad

Opening Indoorspeelparadijs en ontmoeting met filmmaker Ruben Smit van WAD! de film

Landal Esonstad, gelegen bij Anjum aan het Lauwersmeer, heeft een drukbezocht en feestelijk weekend achter de rug. Vrijdag vond de officiële opening plaats van het nieuwe indoorspeelparadijs, zaterdag presenteerde de bekende ecoloog en natuurfilmer Ruben Smit zijn boek WAD in het stadje.

Burgemeester Marga Waanders en kinderburgemeester Aukje Miedema van de Gemeente Dongeradeel verrichtten samen de openingshandeling. Daarbij gleed de kinderburgemeester vanaf de Super Slide glijbaan dwars door het openingslint, waarbij zij werd geassisteerd door Landal’s populaire mascotte Bollo. Het nieuwe indoorspeelparadijs beschikt over ongeveer 900 m2 speelruimte. Er zijn verschillende zones die het ultieme water, nautiek en havengevoel weergeven. Het indoorspeelparadijs past daardoor perfect bij de Friese stijl van het park en haar omgeving.

Het boek WAD

Zaterdag konden belangstellenden een kijkje nemen bij de preview van de film WAD! die 1 oktober in première gaat en Ruben Smits nieuwste fotoboek WAD bekijken. Aansluitend was er een boottocht over het Wad, waarbij Smit de mooiste plekken liet zien en verhalen vertelde over de totstandkoming van de film, waaraan hij vier jaar heeft gewerkt. Het boek WAD is binnenkort te bestellen.

’s Middags presenteerden lokale en regionale ondernemers hun specialiteiten op de regionale braderie in Landal Esonstad.

Ruben op stap met natuurfotografen

Zondagochtend vroeg is Ruben Smit opnieuw uitgevaren, dit keer met een groep natuurfotografen en influencers op social media. Met veel enthousiasme hebben zij de schitterende natuur in het gebied vastgelegd om zo de liefde voor het bijzondere Waddengebied te delen met een grote groep volgers.

Landal GreenParks en Ruben Smit hebben een langdurige samenwerking. Zo helpt hij gasten om de omliggende unieke natuur in hun vakantie te ontdekken. Kijk voor meer informatie op www.landal.nl/ontdekhetmetruben