Ees,
03
september
2020
|
15:21
Europe/Amsterdam

Faciliteiten op Landal Het Land van Bartje krijgen upgrade

Nieuwe impuls voor populair vakantiepark in Drenthe

Het populaire Drentse vakantiepark Landal Het Land van Bartje gaat de komende maanden een aantal faciliteiten op het park uitbreiden en vernieuwen. Zo wordt de binnenspeelplaats in Bartje’s Boerderij vergroot, en de horeca vernieuwd. Bartje’s Bike Xperience wordt verbouwd en het terrein rondom de entree, de brink en het speelterrein wordt heringericht. De werkzaamheden op het park starten in september en worden gefaseerd uitgevoerd. De bedoeling is om alle vernieuwingen vóór de kerstdagen in gebruik te hebben, het speelveld staat voor het voorjaar gepland.

De vernieuwingen, waarvoor 2,1 miljoen euro is uitgetrokken, zijn nodig om de aantrekkingskracht van het park voor gasten op peil te houden.

“Sinds de eerste bouwvergunning van dit park in 1957 zijn we steeds blijven investeren in verbetering van ons park en onze faciliteiten om onze gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen. De huidige aanpassingen sluiten aan bij onze positionering van puur, ontspannen, ruimte en beleven en ook op de landschappelijke positionering van Unesco Geopark de Hondsrug. De thema’s van de herontwikkeling zijn Paarden & Fietsen,” aldus Inge van der Greft, parkmanager van Landal Het Land van Bartje. “Ook de komende jaren blijven we in beweging.”

Zowel aan de west- als aan de oostzijde van het park heeft het park uitbreiding voorzien. Aan de westzijde is ruimte voor een uitbreiding met 40 accommodaties, aan de oostzijde komt een recreatievoorziening, fietsmogelijkheden en een aantal paardenstallen.

Parkmanager Van der Greft: “Hier zou ook het faciliteitengebouw moeten komen, dat nu midden op het park ligt. Dan hoeven de vrachtwagens voor de bevoorrading niet meer over het park. Minder overlast op het park en veiliger voor onze gasten. Momenteel wachten we op goedkeuring door de Raad van State voor deze uitbreidingen, maar een aantal noodzakelijke vernieuwingen op het bestaande park gaan we nu vast realiseren.”

Herinrichting entree

De entree van het park krijgt een herinrichting die past bij de omgeving met aan de rechterzijde een gedeelte voor pony’s, waarmee een van de populaire thema’s van het vakantiepark wordt benadrukt. Er komt een bloementuin voor de receptie en een natuurvriendelijke landschappelijke inrichting van het gehele terrein. Daarnaast vindt herinrichting en vernieuwing plaats van het multifunctioneel sport- en speelveld in de open lucht met nieuwe speeltoestellen en toevoeging van een fiets-pumptrack en vernieuwing van de Brink, waardoor er meer verbinding komt tussen Bartje’s Boerderij, Bartje’s Bike Xperience en het grote speelveld.

Bartje’s Boerderij

Bartje’s Boerderij krijgt een nieuwe horeca-uitstraling met veel aandacht voor de huiskamersfeer waar je onder het genot van een hapje en drankje lekker kunt genieten. Het aantal zitplaatsen wordt uitgebreid van 80 naar 120. De indoor speelruimte wordt vergroot van 100 naar 400 vierkante meter en biedt straks één doorlopende speeltuin met veel klim- en klautertoestellen. Op de eerste verdieping wordt een Atelier toegevoegd, een plek waar doelgroepen 8+ en ouder/kind terecht kunnen voor knutselactiviteiten en workshops.

Bartje’s Bike Xperience

Naast Bartje’s Boerderij wordt de fietsverhuur uitgebreid tot een echt fietsbelevingscentrum Bartje’s Bike Xperience. Gasten kunnen hier terecht voor het huren van een breed assortiment fietsen zoals (kinder)fietsen, MTB’s, e-bikes en skelters, maar ook voor clinics, fietsroutes, etc..De clinics worden aangepast aan het seizoen en zijn voor alle leeftijden toegangelijk.