Den Haag, The Netherlands,
24
november
2022
|
14:19
Europe/Amsterdam

Elf winterbestemmingen in de sneeuw bij Landal GreenParks

Zelden hebben mensen zo verlangd naar een time-out als nu. Even uit de sleur, ontspannen en tot rust komen. Een wintervakantie met skiën en sleeën, sneeuwbalgevechten en gezellige avonden voor de open haard, klinkt dat niet uitnodigend? De elf winterbestemmingen van Landal GreenParks in Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Duitsland zijn gemakkelijk te bereiken en bieden gegarandeerd de juiste omgeving en geschikte vrijetijdsactiviteiten om direct in de sneeuw uit te rusten. Voor skivakantiegangers zijn er bovendien nu vroegboekaanbiedingen en speciale weken.

Op de winterbestemmingen van Landal GreenParks begint het skiplezier vaak al voor de deur van de vakantieaccommodatie. Zo loopt de skipiste in Landal Winterberg, Katschberg, Lenzerheide en Hochmontafon, Brandnertal, Bad Kleinkirchheim en Alpine Lodge Lenzerheide vlak langs de accommodatie. En ook in de andere vakantieparken is de lift niet ver weg.

Winterdroom Oostenrijk

De zes Oostenrijkse Landal-parken hebben voor alle winterfans het juiste aanbod. Verwende skifans bezoeken Landal Alpen Resort Maria Alm in het Salzburger Land, dat deel uitmaakt van het grootste skigebied van Oostenrijk - Ski Amadé. Liefst 760 pistekilometers, 270 liften en 260 skihutten bieden skiërs en snowboarders het grootste sneeuwplezier met slechts één skipas. Na een dag op de piste is er niets heerlijkers dan ontspannen in het zwembad of met een massage, en de avond afsluiten in de luxe faciliteiten in modern design. Voor gezinnen met kinderen tot 6 jaar biedt de regio in januari Ski Amadé Mini's Weken met speciale aanbiedingen voor de kleintjes.

Ver weg van kitsch en glamour: het adventspad

De skipiste begint direct voor de deur van de 72 comfortabele vakantiewoningen en tien vrijstaande chalets op Landal Katschberg. Dit gezinsvriendelijke skigebied omvat 70 kilometer aan pistes en 16 moderne liften. Vanaf hier is het niet ver meer naar een bijzondere adventsbelevenis: de Katschberg Adventsweg. Door het besneeuwde winterlandschap, verlicht door talloze lantaarns, loop je van hooischuur naar hooischuur. Daar luisteren jong en oud naar de winterverhalen. Onderweg brengen alpenhoorns en fanfares de wandelaars in kerststemming. De Katschberg Advent Trail vindt plaats van 25 november tot 25 december 2022.

Rust en culinaire lekkernijen

Landal Chalet Matin (Vorarlberg) ligt in het charmante bergdorp Bürserberg op 890 m boven de zeespiegel. Door de rustige ligging, weg van de winterse drukte, is het bijzonder geschikt voor stellen en rustzoekers - toch ligt het dalstation van de skilift op slechts 500 m afstand. Na een dag op de ski's of na de unieke huskyworkshop met ‘Husky Toni’ in de frisse lucht smaken de Oostenrijkse specialiteiten dubbel zo goed. Van Kaiserschmarrn tot Wiener Schnitzel, het culinaire aanbod rond de vakantieverblijven is zeer divers. Het pas geopende D'Bergerkuche bijvoorbeeld serveert regionale gerechten van hoge kwaliteit met een traditioneel tintje. Vakantiegasten die graag een duik nemen, kunnen gratis terecht in het nabijgelegen Landal Brandnertal. Dit vakantiepark heeft een overdekt zwembad en sauna met een bergpanorama en biedt plezier en ontspanning voor het hele gezin. De ligging direct naast de skipiste en tussen de twee Einhorn-bergliften zorgt voor een perfecte 'ski-in & out'. En de kleintjes leren hun eerste bochten in het kinderskigebied direct naast het park.

Dichtbij: Winterberg en Salztal Paradies (Harz)

Naar de wintersport zonder heel ver te reizen? Landal Winterberg in Hochsauerland en Landal Salztal Paradies in de Harz bieden dat. Op ski's, een snowboard, wandelen of après-ski: het gezinsvriendelijke skigebied Winterberg met zijn talrijke activiteiten voor de kleintjes heeft voor elk wat wils. Bij voldoende sneeuw zijn er ook tot 180 km geprepareerde langlaufloipes.

In het populaire skigebied Braunlage, niet ver van Landal Salztal Paradies, is voor zowel beginners als gevorderden genoeg te doen.

Meer informatie is te vinden op www.landal.nl