Den Haag,
10
mei
2021
|
16:31
Europe/Amsterdam

EK Veldrijden 2021 komt naar de VAM-berg in Drenthe

Het Europees Kampioenschap veldrijden 2021 vindt definitief plaats in Drenthe. De VAM-berg in Wijster is het decor voor de continentale titelstrijd in zes categorieën op 6 en 7 november a.s.. Op de eerste dag komen de elite-vrouwen, beloften-mannen en junior-vrouwen aan bod, een dag later is het de beurt aan de elite-mannen, beloften-vrouwen en junior-mannen.

De toekenning werd vandaag officieel bekrachtigd in aanwezigheid van onder anderen UEC-voorzitter Enrico della Casa, KNWU-directeur Thorwald Veneberg en de Drentse gedeputeerde van sport Henk Brink. De laatste gaf in een speech aan blij te zijn met de komst van het Europees Kampioenschap. "De VAM-berg was bekend in Drenthe, is na het door Mathieu van der Poel gewonnen Nederlands kampioenschap ook al een begrip in Nederland en komt nu ook internationaal helemaal in de schijnwerpers te staan. We zetten ons bovendien als wielerprovincie opnieuw op de kaart, we hopen op het ‘Dak van Drenthe’ een ouderwets wielerfeest te organiseren voor sporters, tv-kijkers en publiek."

Blij met toekenning

Bij Landal Orveltermarke zijn ze erg blij met de toekenning van het EK Veldrijden. Folker Frommeyer, general manager van Landal Orveltermarke: “Het is een lekker groot evenement bij ons in de gemeente. Wij gaan straks, zes weken voor de start van de vrije verkoop, kaarten in combinatie met overnachting verkopen. In de tien jaar van ons bestaan zijn we steeds meer fietsers gaan verwelkomen, zowel recreatiefietsers als sportieve fietsers. Onlangs hebben we een nieuwe mountainbikeroute geopend, direct vanaf het park naar de Col du Vam. Je kunt nu dus vanuit je bungalowin één ruk de VAM-berg op knallen.”
 

Na NK nu opnieuw evenement om trots op te zijn

De uitvoering van het EK Veldrijden 2021 is in handen van o.a. Courage Events. Thijs Rondhuis van Courage Events is blij na het NK op de weg ook het EK veldrijden op de VAM-berg te mogen organiseren. "Binnen een half jaar van het Nederlands kampioenschap op de weg verkrijgt Drenthe opnieuw een evenement om trots op te zijn op de VAM-berg. Het is een locatie die we inmiddels goed kennen, de contacten met de omwonenden en terreinbeheerder Atero zijn nauw. We willen er met z’n allen een onvergetelijk evenement van maken, mét toeschouwers.”

Meer informatie is te vinden op www.ekveldrijden.nl.