Leidschendam,
12
juni
2019
|
14:09
Europe/Amsterdam

Een vorstelijk zomerverblijf op Landal Resort Maria Alm

Veel mensen denken bij de Alpenlanden aan besneeuwde hellingen en wintersportplezier. Maar ook gedurende de zomermaanden is er in de bergen veel te beleven voor alle leeftijden. Klimmen, wandelen, mountainbiken: de Oostenrijkse regio Hochkönig in het Salzburgerland ook in de zomer een ideale vakantiebestemming voor iedereen die van actieve vakantie houdt. Het eind vorig jaar geopende Landal Resort Maria Alm biedt luxe accommodaties in karakteristieke chaletappartementen. Gasten ontvangen bij hun verblijf de ‘Hochkönig Card’, waarmee men gratis gebruik maakt van o.a. de zomerliften, de wandelbus, het fietsvervoer en de zwembaden in Maria Alm en Mühlbach.

Wie de ruime accommodaties van Resort Maria Alm betreedt, is meteen enthousiast: de appartementen zijn modern en sfeervol ingericht. Veel hout en warme kleuren creëren een stijlvolle ambiance. Gasten profiteren van gratis extra's, zoals opgemaakte bedden bij aankomst en gratis WiFi in het hele resort. Landal Maria Alm is een uitstekend startpunt voor zowel avontuurlijke als ontspannen vakanties in de rustgevende natuur voor families en groepsvakanties.

Wandelparadijs

Het uitzicht is prachtig: de majestueuze bergen van het Steinernen Meer en de groene alpenweiden. De regio Hochkönig biedt 340 kilometer bewegwijzerde wandelpaden met het Oostenrijkse keurmerk. Kruidenwandelingen, langeafstandswandelingen of de unieke Königsweg-wandelroute, die 74 kilometer lang is en in vier etappes langs het Hochkönigmassief, het Steiner Meer en de Dientner Grasberge voert. Ook voor klimliefhebbers biedt dit hooggebergte ideale omstandigheden: de gevarieerde beklimmingen en routes naar de hoogste moeilijkheidsgraden maken de Hochkönig tot een klim- en bergsportparadijs.

Mountainbike Eldorado

De Königstour is ook een geweldige ervaring voor mountainbikers. Het duurt vier dagen om de 111 kilometer en 5.200 meter hoogte te overwinnen. Met de ‘Hochkönig Card’ reizen zowel mountainbikers als hun fietsen gratis met de kabelbaan. Daarnaast zijn er meer dan 20 prachtige andere tours en adrenalineverhogende flowtrails voor avontuurlijke fietsers. Ook op het gebied van e-bikes speelt de Hochkönig al geruime tijd een voortrekkersrol. Het is de eerste regio ter wereld met een netwerk van fietslaadstations in het dal en op de berg. Een 113 kilometer lange e-bike panoramatocht voert door Maria Alm, Dienten en Mühlbach naar prachtige uitkijkpunten. Rustieke berghutten nodigen u uit om onderweg even te rusten en nieuwe energie op te doen.

Actie en ontspanning voor het hele gezin

Zomerrodelbaan, bergspeeltuin of museum - rondom Maria Alm is er genoeg te doen voor gezinnen. De zomerrodelbaan op de Biberg in Saalfelden is met een parcours van 1,6 kilometer lengte, 61 bochten en drie supersprongen een echte ‘kick’ voor iedereen.

Met de kabelbaan Karbachalm in Mühlbach kunnen gasten eenvoudig Toni's Almspielplatz bereiken met een water- en zandspeeltuin en klimtoren voor kinderen.

Bergbaumuseum Mühlbach of het Mittersill National Park bieden gasten inzicht in de regionale geschiedenis van het gebied. Ook deze beide excursiebestemmingen kunnen gratis worden bezocht met de ‘Hochkönig Card’.