Den Haag, The Netherlands,
20
februari
2024
|
14:46
Europe/Amsterdam

Demissionair Minister van Economische Zaken Micky Adriaansens bezoekt 5G Hub

Micky Adriaansens, demissionair minister van Economische Zaken & Klimaat, maakte onlangs kennis met dé bakermat van Dutch hightech en innovatie: de 5G Hub in Eindhoven. Het werd een vooruitstrevend onderonsje tussen innovators en beleidsmakers. 

De 5G Hub is onderdeel van de High Tech Campus in Eindhoven en werd door Vodafone Ziggo, Ericsson en diverse partners vier jaar geleden in het leven geroepen. De 5G Hub focust zich op de meest effectieve toepassingen van 5G en onderzoekt hoe het bedrijfsleven en onze samenleving 5G optimaal kunnen benutten.

Zelfrijdend autootje Lotte bezorgt Pizza’s met behulp van 5G

Hoge ogen gooide Clevon, die met hun op afstand bestuurbare bezorgautootje ‘Lotte’ beddengoed en pizza’s bezorgt bij bezoekers van Landal Vakantieparken. De technologie achter het voertuigje leunt op ultrasnelle videostreaming en 5G.  

Hetzelfde geldt voor het team dat EHTV+ (Euro Hockey TV+) ontwikkelde. Met behulp van een zelfontwikkeld algoritme en detectietechnologie zijn ze in staat camera’s in real time aan te sturen en de wedstrijden uit te lezen. Ook voor deze innovatie is 5G de sleutel. 

Lees het hele verhaal op www.vodafone.nl/zakelijk