Den Haag, The Netherlands,
16
november
2022
|
14:13
Europe/Amsterdam

Nieuw bos voor de toekomst.

Natuurmonumenten, Landal GreenParks, Gemeente Weert en de Provincie Limburg planten boompjes tijdens Boomfeestdag Weert

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op 16 november 2022 zijn aan de Pruiskesweg in de gemeente Weert zo’n duizend boompjes aangeplant door ruim 40 kinderen van Kindcentrum Altweerterheide en basisschool De Firtel uit Stramproy. Samen met medewerkers van gemeente Weert, Natuurmonumenten, Provincie Limburg en Landal GreenParks hebben zij een begin gemaakt met de aanleg van een nieuw bos voor de toekomst.

Het perceel aan de Pruiskesweg is onderdeel van in totaal ruim twintig hectare – zo’n 30 voetbalvelden – nieuw bosgebied dat in het Grenspark Kempen~Broek wordt gerealiseerd. De bosontwikkeling is een project van gemeente Weert en Natuurmonumenten, mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en Landal GreenParks. In 2021 is ruim tien hectare nieuw bos aangeplant in de omgeving van de Laurabossen. Tijdens de Boomfeestdag is een begin gemaakt met het vervolg. Wanneer de overige aanplant plaatsvindt, is afhankelijk van het beschikbare plantmateriaal en wordt de komende tijd bekeken.

Samen aan de slag  

Wethouder Wendy van Eijk (onder andere Buitengebied); “Wethouder Wendy van Eijk (onder andere Buitengebied); “Ik had vandaag de eer om namens de gemeente Weert de kinderen te mogen meehelpen met de aanplant van dit nieuwe natuurgebied. Het idee dat hier over een aantal jaar een mooi en divers bos ontstaat, heeft me vandaag wel bezig gehouden. Ik heb me voorgenomen om de komende jaren met enige regelmaat in dit gebied te gaan kijken naar de groei en daarmee de ontwikkeling van dit natuurgebied..”

Nieuw bos voor de toekomst

Na een korte uitleg door de boswachter, gingen de kinderen in kleine groepjes aan de slag. Stuk voor stuk werden de jonge boompjes – nu vooral elzen -  met de hand geplant. Later komen daar nog andere soorten inheemse boompjes en struiken bij. Dan groeit hier een bos voor de toekomst. “Een plek waar planten en dieren straks een nieuw thuis kunnen vinden en waar volgende generaties van kunnen genieten”, laat boswachter Robin Peeters van Natuurmonumenten weten.

Landal GreenParks is al 17 jaar trotse partner van Natuurmonumenten. Samen zetten zij zich in voor gezonde natuur en laten zij kinderen de natuur ontdekken. “Nieuwe natuur is belangrijk, en niet alleen natuur in de buurt van onze parken,” aldus Jeannette ten Kate, Corporate PR Manager van Landal GreenParks. Op diverse locaties hebben Natuurmonumenten en Landal GreenParks de afgelopen jaren bomen geplant en zich ingezet voor het verbeteren van de biodiversiteit in ons land.

 

Foto:

Rob van Schijndel, gebiedsmanager Natuurmonumenten , Lex Hoefnagels, beleidsmedewerker Provincie Limburg, Bollo van Landal GreenParks, Wethouder Wendy van Eijck van gemeente Weert , Gedeputeerde Geert Gabriëls van de Provincie Limburg  en kinderen van Kindcentrum Altweerterheide en basisschool De Firtel uit Stramproy. 

Deel deze release