Den Haag, The Netherlands,
11
september
2023
|
16:04
Europe/Amsterdam

Annemiek van Vleuten onthult eigen Allée op Landal Kasteeldomen De Cauberg

Wielrenster Annemiek van Vleuten heeft haar eigen Allée onthuld op vakantiepark Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg. Dat gebeurde na afloop van de vierde etappe van de Simac Ladies Tour. Deze 25e editie van de belangrijkste etappekoers voor vrouwen was door Van Vleuten uitgekozen als laatste koers in haar wielercarrière.

Vanwege de prominente ligging boven op de Cauberg vormt Landal Kasteeldomein De Cauberg het middelpunt van de wieler- en wielrensport. Hier vinden de starts en de finishmomenten plaats, de ploegenpresentaties, en hier verblijven renners, officials en begeleiders tijdens de vele wielerevenementen die in de regio worden georganiseerd.

“We zijn er trots op om Annemiek te eren met een eigen Allée aan het eind van haar indrukwekkende carrière,” aldus general manager en wielerambassadeur Gert Veenhuizen van Landal Kasteeldomein De Cauberg. “Annemiek verkeert hier in goed gezelschap; om haar heen liggen al straatnamen voor Anna van der Breggen, onthuld in november 2020, en voor wielrenners als Philip Gilbert, Joop Zoetemelk, Adrie van der Poel, Peter Sagan, Johan Museeuw, Jan Janssen en Eddy Merckx.”

Van Vleuten won in haar rijke loopbaan alles wat er te winnen viel en presteerde met de jaren steeds beter. De afgelopen twee seizoenen won ze vijf van de zes te rijden grote ronden.

Perfecte uitvalsbasis
Veenhuizen: “Wij zijn hier de perfecte uitvalsbasis, vanwege onze ligging. Niet alleen veel profteams zijn bij ons te gast, ook veel amateurwielrenners, maar ook mensen die graag een sportieve fiets- of mountainbikevakantie willen ondernemen.”
 

Deel deze release