Den Haag,
21
januari
2021
|
11:14
Europe/Amsterdam

Alle vakantieparken opnieuw Green Key gecertificeerd

Doelstelling: alle vakantieparken klimaatneutraal in 2030

Green Key, het wereldwijde keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt, heeft alle ruim 95 parken van Landal GreenParks in negen landen opnieuw gecertificeerd. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. Green Key gecertificeerde accommodaties verminderen aantoonbaar CO2 reductie en dragen daarmee hun steentje bij aan klimaatdoelstellingen.

Met de Green Key certificaten draagt Landal GreenParks bij aan de versterking van het duurzame imago van de parken. Landal GreenParks was bovendien voor de Internationale Green Key-organisatie de eerste onderneming die vakantieparken in Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, België, Denemarken certificeerde. Green Key-certificering is slechts één van de onderdelen in het duurzaamheidsprogramma van Landal GreenParks. De ambitie van het bedrijf is om in 2030 alle parken klimaatneutraal te opereren.

 

Bijdrage aan CO2 reductie

“Met de Green Key dragen wij bij aan de reductie van CO2 uitstoot per overnachting/bezoeker. Daarnaast werken we met de Green Key ook aan vermindering van afval, maken we gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en gaan we voedselverspilling tegen. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Iedere twee jaar worden we bezocht door keurmeesters die checken of alles klopt. Voor ons altijd weer een mooi ijkmoment waar we staan in het verduurzamen van ons bedrijf”, aldus Jerôme de la Chambre, Manager Sustainability van Landal GreenParks.

 

Onvergetelijke vakanties met een positieve impact op de natuur

Landal GreenParks wil onvergetelijke vakanties waarmaken, met een positieve impact op natuur, regio, mens en klimaat. De vakantieaanbieder laat gasten de natuur beleven en stimuleert hen om het bewustzijn van onze leefomgeving en de liefde voor de natuur mee naar huis te nemen. De huidige onzekere tijd onderstreept het belang van duurzaamheid.

In 2020 werd Landal voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot het meest duurzame merk binnen de categorie Travel & Leisure, met een top 10 notering in het ‘overall’ klassement.

Meer informatie over wat Landal doet op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen, is te vinden op: www.landal.nl/duurzaamheid/klimaatneutraal