Ees,
11
juli
2016
|
16:51
Europe/Amsterdam

Zomeractiviteiten op Landal Het Land van Bartje

Het hele jaar spectaculaire activiteiten

Tijdens de zomervakantie zijn er wederom spectaculaire evenementen op het Drentse park Landal Het Land van Bartje. “Bartje’s Bike Xperience”, “Country & Westerndag” en “Bartje’s Olympische Spelen”. Alle evenementen zijn ook toegankelijk voor belangstellenden uit de omgeving.

Bartje’s Bike Xperience op 19 juli

BMX loopfietsen voor de allerkleinsten, Sport Drenthe geeft mountainbike clinics voor kinderen en volwassenen. Er kunnen weer verschillende fietsen worden geprobeerd en getest. De molenfiets, hobbeltandem, de swingbike en de Lopifit zijn aanwezig. Bike-trial superster Rick Koekoek, nummer 2 van de wereld, is ’s middags aanwezig tussen 13.00 en 16.00 uur en geeft een Bike Trial clinic voor sportieve bikers en sluit de dag af met een spectaculaire show.

Country & Westerndag op 30 juli 

Op zaterdag 30 juli zijn er vier cowboys te gast voor een spectaculaire westernshow. Daarnaast is topamazone Renée Bottelier op het park voor een dressuurshow. Tijdens de show geeft zij uitleg wat je allemaal kan doen en bereiken met je paard op het gebied van dressuur rijden. De hele dag kunnen de kinderen rijden in huifkarren en minihuifkarren getrokken door kleine pony’s. In de week voorafgaand aan zaterdag 30 juli staan alle activiteiten in het teken van Country & Western op het park; knutselen, spelletjes en buiten zijn.

Bartjes Olympische spelen 5 t/m 21 augustus

Het belangrijkste gedachtengoed van de Olympische Spelen is dat meedoen belangrijker is dan winnen. Kinderen kunnen tijdens deze weken medailles winnen door zoveel mogelijk sporten te beoefenen. Er worden tien verschillende sporten aangeboden, waaronder ponyrijden, basketbal, voetbal, volleybal en boogschieten. Tijdens deze Spelen komt op 11 augustus een top judoka naar het park voor een clinic en op 18 augustus wordt er een mini triathlon georganiseerd

Herfstvakantie

In de herfstvakantie staat de natuur centraal. De populaire boswachter Arjan Postma is te gast op het park en gaat met de gasten de natuur ontdekken in en rond het park tijdens Bartjes Avonturendagen. Verder kan men genieten van verschillende bosspellen en de modderbaan.

Op 18 oktober is er een Right To Play clinic met Imke Schellekens Bartels. Deze Olympische amazone laat gasten kennis maken met de kunst van de dressuursport.

Meer info is te vinden op www.landal.nl/landvanbartje

download
BartjesPaardendagen.mp4