24
augustus
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Watersportweekend op Landal Esonstad - 2 en 3 september

In het weekend van 2 en 3 september staat Landal Esonstad in het teken van de watersport. Hoogtepunt is een exclusieve zeilclinic van Marit Bouwmeester, gouden medaillewinnares tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) en tweevoudig wereldkampioen. Naast de zeilclinic valt er het hele weekend genoeg te beleven in het vestingstadje Landal Esonstad. Parkgasten en fervente bezoekers uit de omgeving kunnen meedoen met de zeilclinic, een klompboot of watersportarmbandje maken of een vlot bouwen onder leiding van het Fun & Entertainment team.

Marit Bouwmeester behoort in de Laser Radial zeilklasse tot de absolute wereldtop. Haar status in de zeilsport werd eens te meer bevestigd door op de Olympische Spelen in Londen zilver te winnen. Haar absolute hoogtepunt is haar gouden medaille in Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen van 2016. Milou Buisman, general manager van Landal Esonstad:

“Wij vinden het een enorme eer dat we een olympisch kampioene op ons park mogen verwelkomen en zij voor zowel parkgasten als gasten uit de regio een onvergetelijke zeilclinic zal verzorgen!” De inschrijving voor de clinic opent voor gasten uit de regio op vrijdag

1 september om 14:00 uur.

Programma zaterdag 2 september 2017

13.45 - 15.00 uur Kick off en welkomstwoord Marit Bouwmeester (alle parkgasten)

15.00 - 17.00 uur Zeilclinic (beginners en gevorderden)

17.00 - 18.00 uur Meet & Greet met Marit Bouwmeester

Vanaf 19.00 uur Diner buffet bij ’t Mootje in de haven van Landal Esonstad

Programma zondag 3 september 2017

Op zondag staat het recreatieprogramma in het teken van water en heeft Bollo zijn eigen watersportbeleving tijdens de ‘Bollo Rondvaart’. Gasten kunnen tevens gebruik maken van de veerdienst naar Waddeneiland Schiermonnikoog.

Vaar- en zeilmogelijkheden in de regio

De omgeving van Landal Esonstad biedt vele vaar- en zeilmogelijkheden. Het Nationaal Park Lauwersmeer, de Waddenzee, maar ook de Friese meren zijn vanaf Landal Esonstad uitstekend per boot te ontdekken. Op het park zijn diverse mogelijkheden voor de huur van een zeilboot, sloep of motorbootje en kunnen gasten gebruik maken van de veerdienst tussen Landal Esonstad en Schiermonnikoog. Van april t/m september worden zeilcursussen gegeven aan kinderen en volwassenen.