Leidschendam,
17
maart
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Volop evenementen dit jaar bij Landal Het Land van Bartje

Het hele jaar spectaculaire activiteiten

Op het Drentse park Landal Het Land van Bartje staan de komende maanden spectaculaire evenementen op de agenda zoals “Bartje’s Bike Xperience”, “Bartje’s Paardendagen”, “Bartje’s Olympische Spelen” en in de herfstvakantie een clinic met dressuurruiter Imke Schellekens Bartels. Daarnaast is de populaire boswachter Arjan Postma te gast. Voor alle leeftijden valt er genoeg te beleven.

Bartje’s Bike Xperience

In de eerste week van de meivakantie worden zowel kinderen als volwassenen uitgedaagd op de fiets. Crossen in het bos, balanceren op een fiets zonder zadel, verschillende clinics, rustig fietsend Drenthe ontdekken, spannende fietsspelletjes en genieten van spectaculaire shows, er is voor ieder wat wils. Op donderdag 28 april is trialbiker Michel Bos te gast en geeft een clinic. Metershoge sprongen, springend van tafel naar tafel of jumpend over een hunebed, hij doet het allemaal.

Bartje’s Paardendagen

Een week later, op woensdag 4 en donderdag 5 mei, staat Landal Het Land van Bartje helemaal in het teken van paarden. Woensdag 4 mei geven de Tonnemakers, een show met Belgische trekpaarden. Tegen deze enorme krachtpatsers kun je touwtrekken of je laten meevoeren op een VliegendeTapijt. Op donderdag 5 mei is er een spectaculaire westernshow te zien, met racende paarden en cowboys. Maar er is nog veel meer te beleven. Zoals zelf als een echte cowboy of indiaan een rondje rijden op een van onze pony’s en een ritje maken op de rodeostier.

Op 5 mei is het ook tijd voor hippische hoogstandjes op Landal Het Land van Bartje. Topamazone Renée Bottelier geeft samen met haar paard Star een spetterende dressuurshow. Ook is er een demonstratie met heel veel acrobatiek van het voltigeteam van Les Chevaux.

In de zomer volgen er nog meer evenementen waaronder Bartje’s Olympische Spelen. Tijdens deze Spelen komt op 11 augustus een top judoka naar het park voor een clinic. Tijdens de Drentse Fiets4daagse van 19 t/m 22 juli, komt de bekendste Bike Trailer en Guinnessbook of Records houder van Nederland Rick Koekoek naar Het Land van Bartje voor een demonstratie van deze extreme sport en geeft een workshop over hoe stunts uit te voeren op een fiets.

In de herfstvakantie staat de natuur centraal. De populaire boswachter Arjan Postma is te gast op het park en gaat met de gasten de natuur ontdekken in en rond het park.

Op 18 oktober is er een Right To Play clinic met Imke Schellekens Bartels, deze Olympische amazone laat je kennis maken met de kunst van de dressuursport. Meer info is te vinden op www.landal.nl/landvanbartje