Leidschendam,
06
juli
2017
|
15:13
Europe/Amsterdam

Vele fietsevenementen en -clinics deze zomer op Landal Het Land van Bartje

Het Drentse park Landal Het Land van Bartje staat de komende maanden in het teken van fietsen met 3-voudig wereldkampioene schaatsen Renate Groenewold. De unieke samenwerking is onderdeel van de promotie van Drenthe als fietsprovincie. Renate begeleidt in de zomervakantie diverse clinics en spectaculaire evenementen zoals 'Bartje’s Fit en Fanatiek', 'Bartje’s Bike Xperience' en 'Uniek Drenthe ontdekken'. Voor alle leeftijden valt er genoeg te beleven.

De Provincie Drenthe wil Drenthe op de kaart zetten als fietsprovincie, specifiek gericht op MTB/ATB, en wordt daarin ondersteund door Renate Groenewold. Renate is ambassadeur van Jeugdsportfonds Drenthe, ambassadeur voor Kika en zit in de werkorganisatie om het WK wielrennen in 2021 naar Drenthe en Groningen te halen. Door de ligging midden op de Hondsrug is het vakantiepark een goede uitvalsbasis voor fietsliefhebbers. Ook zijn er in de directe omgeving uitstekende MTB-routes.

Bartje’s zomerevenementen met Renate Groenewold

Deze zomer organiseren Landal Het Land van Bartje en Renate verschillende MTB-clinics voor kinderen en volwassenen, zowel beginners als experts. Tijdens de clinics wordt gebruik gemaakt van de Bartje’s Bike Xperience Mountainbikes, die geheel gecustomized zijn. Daarnaast is Renate prominent aanwezig bij drie unieke evenementen.

Bartje’s Fit en Fanatiek - woensdag 19 juli en donderdag 20 juli

Op woensdag 19 juli start MV Moves, dé sportboerderij van Drenthe en Groningen met een presentatie over gezonde sportvoeding. Aansluitend is er een bootcamp voor jong en oud. Renate daagt alle sportievelingen het beste uit zichzelf te halen tijdens de mountainbike clinics.

Voor de kleinste durfals is er een BMX loopfietsenrace.

Donderdag 20 juli staat in het teken van judo en zijn er diverse judoclinics. Op beide dagen vinden ook sportactiviteiten plaats op het gebied van voetbal, waterbasketbal, beachvolleybal, snorkelen en duiken.

Bartje’s Bike Xperience - woensdag 26 juli

Woensdag 26 juli kunnen de jonge sportievelingen 's morgens fietsbellen en sleutelhangers versieren, zich laten schminken en is er een BMX loopfietsenrace. ’s Middags kan iedereen zijn eigen fiets pimpen bij de fietsverhuur. Renate begeleidt deze dag de mountainbike clinics en de Womens Only avondtocht. Daarnaast is er volop gelegenheid voor een praatje of een selfie met Renate tijdens de Meet & Greet.

Uniek Drenthe ontdekken - donderdag 31 augustus

Donderdag 31 augustus is er voor gasten volop gelegenheid om het unieke Drenthe en de omgeving van het park op velerlei manieren te ontdekken! Dat kan bijvoorbeeld op een Bartje mountainbike tijdens de 50 kilometer lange tocht 'Bikkelen met Renate’. Wandelliefhebbers kunnen onder leiding van boswachter Martijn Harms een unieke boswandeling maken over de Hondsrug. Voor beginnende en gevorderde ruiters zijn er diverse bosritten, georganiseerd door Manage Les Chevaux. Ook kan men mee op expeditie met de paardentram Bartje’s Deux Chevaux of de Eko-Explorer: een tocht onder begeleiding van een gids van Eko-tours.

Meer info, ook over de andere recreatieactiviteiten is te vinden op www.landal.nl/landvanbartje