Leidsendam,
15
mei
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Veel nieuwe outdoor zomeractiviteiten op Landal Orveltermarke

Landal Orveltermarke heeft het aanbod aan (zomer)activiteiten en buitenfaciliteiten nóg verder uitgebreid. Op het avontureneiland kunnen jong en oud een eigen vlot bouwen, slingeren met de kabelbaan, leren knopen of kanoën en waterfietsen. Maar ook leren schapen drijven, 'vernuveren' of een kijkje nemen in Bollo's nieuwe woning behoort tot de vele mogelijkheden. De nieuwe faciliteiten, waaronder heerlijke XL-loungebanken, buitendouche en een kiosk met biologische lekkernijen maken het verblijf in en rondom het grootste natuurbad van Nederland nog aangenamer. Onlangs is het natuurgezuiverd water van het natuurbad beoordeeld met de hoogste kwalificatie.

Het natuurbad met een oppervlakte van 250m2 en gevuld met natuurgezuiverd water is uniek in Nederland. Er worden geen chemicaliën gebruikt in het bad. Voor de kleinere bezoekers is er een speciaal ondiep gedeelte en op de grote ligweide (1000m2) naast het natuurbad vertoef je heerlijk op de nieuwe comfortabele loungestoelen. In de nieuwe kiosk zijn heerlijke biologische drankjes en versnaperingen verkrijgbaar, afkomstig van diverse regionale ondernemers.

VernuverPad

“Vernuveren" is Drents voor vermaken. En dat is precies wat een tocht langs dit natuurlijk pad brengt voor jong en oud. Lopen onder een wilgentunnel of over een vlonderpad, balanceren op boomstammen en onderweg kikkers, salamanders, kikkervisjes, vlinders en kevers ontdekken. Folker Frommeyer, general manager van Landal Orveltermarke: "We maken ons graag sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving. Als recreatiepark midden in de natuur van Drenthe is duurzaam ondernemen een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. Dit pad, maar ook het terugbrengen van de inheemse planten en het creëren van diverse plekken met vergeten bloemen, dragen hieraan bij. Dit voorjaar zijn in samenwerking met Vivara op het park ook nog meer dan 100 nestkasten opgehangen, waaronder kasten voor vleermuizen, torenvalken, bosuilen en boerenzwaluwen en enkele eendenkorfen geplaatst.”

Schapen drijven

Deze zomer zijn er ook weer demonstraties schapen drijven en kunnen gasten, een ander boerenbedrijf in Witteveen en omgeving bezoeken waar de boer zelf een rondleiding verzorgt.