06
oktober
2022
|
14:13
Europe/Amsterdam

Veel aandacht voor elektrische autorijder bij Landal GreenParks

Vakantie-aanbieder Landal GreenParks constateert een toename in het gebruik van elektrisch vervoer naar de vakantiebestemming. Landal besteedt veel aandacht aan de groep elektrische autorijders. Op veel parken staan laadpalen op de algemene parkeerplaatsen en Landal Aelderholt in Drenthe beschikt sinds kort over een grote carport met zonnepanelen met daaronder laadpalen voor elektrische auto’s. Eenmaal op de bestemming aangekomen, zijn vooral wandelen en fietsen (waarbij steeds meer e-bikes) populair om de regio te ontdekken.

Gasten die kiezen voor een verblijf bij Landal GreenParks zoeken natuur, rust en ruimte. In de ruim 110 Landal-bestemmingen in negen landen in Europa vinden veel jonge gezinnen, vriendengroepen en stellen een passende vakantiewoning op een park waar voor ieder wat wils is; van een heel actief en sportief verblijf, tot super-relaxed.

“Al onze parken liggen midden in fraaie natuur. Om die natuur in stand te houden, hebben we een ambitieus duurzaamheidsprogramma. We willen onze gasten een onvergetelijke vakantie bieden en tegelijk een positieve impact op natuur, regio, mens en klimaat realiseren,” aldus Anneke Mezger, Director Facilities & Projects bij Landal GreenParks. “Op veel parken zijn al minimaal vier laadpunten voor gasten beschikbaar, dit aantal wordt volgend jaar uitgebreid met gemiddeld nog eens vier laadpunten. Het aantal laadpunten per park is afhankelijk van het huidige gebruik op de parken. Daarnaast bekijken we kunnen stimuleren dat gasten sneller de auto ontkoppelen als deze opgeladen is, zodat meer gasten gebruik kunnen maken van het laadstation.”


Op landal.nl kunnen vakantiegangers op elke parkpagina vinden of er laadpalen aanwezig zijn op het park.

Duurzame ontwikkelingen

Er vindt een grote variëteit aan duurzame ontwikkelingen plaats bij Landal GreenParks. Voorbeelden van verduurzaming bij Landal zijn:

·     Alle Landal parken zijn gecertificeerd met een GreenKey, hét internationaal duurzaamheids-keurmerk voor de toeristische en recreatieve branche. 

·     Landal Aelderholt: Solar Carport – zonnepanelen en laadpunten voor elektrische auto’s.

·     Landal Landgoed ‘t Loo, Het Vennenbos, De Lommerbergen, Hof van Saksen zijn autovrije parken. 

·     Op Landal Miggelenberg zorgt een warmtepomp voor het verwarmen van het zwembad.

·     Op Landal Rabbit Hill, Coldenhove, Reeuwijkse Plassen en Twenhaarsveld ligt een zonne-energie systeem op het dak van de centrale faciliteiten. 

·     Op Landal Heideheuvel, Rabbit Hill en Mont Royal zijn de nieuwbouw accommodaties 100% elektrisch (gasloos).

·     Op Landal Hoog Vaals liggen heatpipes (zonnecollectoren) op  daken van bungalows, met buizen die daglicht opvangen en omzetten in warm water en elektriciteit.

·     Landal Landgoed ’t Loo heeft als eerste vakantiepark in Nederland een biovergister, die voedselresten en organisch afval omzet in biogas en plantenvoeding. Ook Twenhaarsveld heeft een biovergister.

Een overzicht van alle duurzaamheidsmaatregelen is te vinden op www.landal.nl/duurzaamheid.

Deel deze release