Den Haag The Netherlands,
20
maart
2021
|
14:15
Europe/Amsterdam

Vakantiepark Landal Het Land van Bartje steekt handen uit de mouwen voor NL Schoon

Opruimten zwerfafval centraal tijdens 19e Landelijke Opschoondag

Medewerkers van het vakantiepark Landal Het Land van Bartje in Ees, de lokale horeca en de schoonmaakdienst zetten zich op zaterdag 20 maart gezamenlijk in om het park en de directe omgeving te ontdoen van zwerfafval. Dat gebeurt in het kader van de Landelijke Opschoondag van NL Schoon, die dit jaar voor de 19e keer wordt georganiseerd.

Vorig jaar is in ons land het aantal opruimacties tegen zwerfafval met 16% toegenomen ten opzichte van 2019, zo maakte Nederland Schoon vorige week bekend. Nu we door de lockdown meer tijd buiten en in onze eigen buurt doorbrengen, is het belangrijker dan ooit dat we deze zwerfafvalvrij houden, stelt de organisatie, die daarom dit jaar het thema ‘Word weer verliefd op je buurt’ koos voor de opschooncampagne.

“Dat sluit perfect aan op wat we bij Landal doen: gasten bewust maken van de kwetsbaarheid van de natuur en hen bewust maken wat groen kan doen, in de hoop dat zij dat mee naar huis nemen en verder uitdragen,” zegt Jerôme de la Chambre, duurzaamheidsmanager van Landal GreenParks.

Behalve medewerkers en gasten sluiten ook bedrijven aan bij de opschoonactiviteiten rondom Landal Het Land van Bartje. Medewerkers van Schoonmaakbedrijf Fonville, de Horeca van Het Land van Bartje en groenvoorziening De ROO Drenthe BV gaan de actie ondersteunen, alle MT-leden van het park zijn zelf aanwezig en ook de mascottes Bartje en Bollo dragen een steentje bij. Alle deelnemers krijgen een prikstok en een vuilniszak. Een ponykarretje begeleidt de stoet over het park.

Het recreatieprogramma op het park staat deze dag in het teken van duurzaamheid, met aangpaste activiteiten.

Meer info over Landal Het Land van Bartje is te vinden op www.landal.nl/hetlandvanbartje