Leidschendam,
22
maart
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Uitbreiding Landal De Reeuwijkse Plassen van start

Op Landal De Reeuwijkse Plassen is gestart met de tweede bouwfase. Op zaterdag 17 maart sloegen wethouder Kees Oskam, burgemeester Christiaan van der Kamp (beide van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk) en het projectteam gezamenlijk de 'traditionele' eerste heipaal.

Het vakantiepark, dat uniek is op het gebied van duurzaamheid, werd in december 2016 officieel geopend. Dankzij de voorspoedige verkoop van de eerste 145 waterwoningen en de grote belangstelling voor de verhuur is er nu ook 'groen licht' voor de bouw van de eerste 86 woningen van fase 2. Aansluitend kan het park in een derde en laatste fase nog worden uitgebreid met 52 woningen.

Feestelijke start

Voorafgaand aan het slaan van de eerste heipaal voeren kopers, optanten en het projectteam per boot vanaf de haven bij de centrumvoorziening naar de bouwlocatie.

Tijdens zijn speech benadrukte wethouder Kees Oskam de positieve spin-off van Landal De Reeuwijkse Plassen. "De bouw van Landal De Reeuwijkse Plassen is een impuls voor de werkgelegenheid, inkomsten en promotie van de regio. Daarnaast heeft de realisatie van het gasloze en meest duurzame recreatiepark van Nederland geresulteerd in een optimale verduurzaming van het gebied ten opzichte van de voormalige bestemming."

Gebiedsontwikkeling

De verduurzaming vormt de inspiratie en de motor voor de verdere ontwikkeling van het gebied. Zo zorgt Staatsbosbeheer voor een herinrichting waar ook het speciale ‘Belevenispad’ een onderdeel van is. Het Belevenispad loopt door het park en nodigt gasten en bezoekers uit er op te trekken in de prachtige natuur. Binnenkort wordt de Parkpas gelanceerd; een project dat dankzij de medewerking van diverse omliggende gemeenten, ondernemers en organisaties zoals Staatsbosbeheer en de Groenalliantie is gerealiseerd. Met de Parkpas krijgen gasten van het park korting op de vele activiteiten in de regio en kunnen zij gratis gebruik maken van verschillende online fiets- en wandelroutes in de omgeving.