Den Haag,
07
juni
2021
|
14:26
Europe/Amsterdam

Twee spectaculaire waterglijbanen toegevoegd aan vernieuwd Subtropisch Zwemparadijs van Landal De Lommerbergen

Op vakantiepark Landal De Lommerbergen in Reuver is Het Subtropisch Zwemparadijs totaal gerenoveerd, en met de nieuwste versoepelingen in het coronabeleid kunnen de gasten er nu van gaan genieten. Het Subtropisch Zwemparadijs werd uitgebreid met twee gloednieuwe spectaculaire waterglijbanen, de 56 meter lange Hurri Cone met een megatrechter en de Duo-Racer, met twee identieke parallelle buizen, waarin bezoekers van het zwembad het tegen elkaar op kunnen nemen. Behalve de aanleg van de glijbanen zijn tal van andere werkzaamheden uitgevoerd, die het Subtropisch Zwemparadijs een compleet nieuwe uitstraling geven. Aan de aanleg van de waterglijbanen is een voorbereiding van twee jaar en een maandenlange bouwperiode voorafgegaan. Ze maken deel uit van een grootscheeps revitalisatieprogramma van het vakantiepark, dat in 2019 startte en doorloopt tot het einde van dit jaar. 

De beide waterglijbanen Hurri Cone en Duo-Racer zijn ontworpen in nauwe samenwerking met het Nederlandse bedrijf iPlay Water Attractions uit Wijk bij Duurstede. In de 56 meter lange Hurri Cone glijbaan met megatrechter schieten gasten heen en weer. De speciale lichteffecten in de Cone en ringen in de glijbaan maken de beleving compleet. In de Duo-Racer nemen gasten het tegen elkaar op. In twee identieke buizen – die naast elkaar liggen – begint de race vanaf het moment dat het stoplicht op groen gaat. Het gaat er natuurlijk om wie het snelste beneden is; de scores worden bijgehouden op een bord waarop ook het dagrecord staat.

“We zijn bijzonder trots op het eindresultaat en zijn verheugd dat we onze bungalowgasten nu ook kunnen laten kennismaken met alle vernieuwingen,” aldus Marcel Glaser, general manager van Landal De Lommerbergen. Helaas moeten dagcreanten nog eventjes geduld hebben. “Het Subtropisch Zwemparadijs kreeg een complete make-over; de tegels in het golfslagbad zijn vervangen, kozijnen zijn geschilderd en we hebben overal nieuwe beplanting toegevoegd om de subtropische sfeer nog een extra push te geven. Ook de ligweide is compleet vernieuwd, waardoor het ook buiten heerlijk genieten is. Daarnaast is de beachbar voor een kopje koffie, ijsjes of een lekkere snack recent vernieuwd.”

Revitalisatieprogramma

In 2019 is op Landal De Lommerbergen gestart met de renovatie van alle 500 bungalows, een proces dat tot eind dit jaar doorloopt. General manager Glaser: “We hebben ook nieuwe gethematiseerde bungalows toegevoegd; zoals speciale kinderbungalows en babybungalows. De kinderbungalows beschikken o.a. over een stapelbedglijbaan, een spellentafel en kikkerbadkamer en zelfs een eigen trampoline in de tuin.”

Indoorspeelparadijs en meer

De Park Plaza ondergaat een volledige metamorfose. Het in december opgeleverde Indoorspeelparadijs biedt 100 m2 meer kinderspeelplezier dan voorheen. In dezelfde maand is ook een vernieuwde ParkShop met geïntegreerde Gifts & Fashion geopend en er is een nieuwe snackbar. Het Fun House heeft een compleet nieuwe look en feel gekregen en wordt nu Game City. De gokautomaten / kansspelen komen niet meer terug. Hiervoor in de plaats zijn er een aantal nieuwe family game- en behendigheidsspellen gekomen. Het Grand-Cafe in de Park Plaza is verbouwd en heeft een nieuwe look & feel. Het Avontureneiland is voorzien van nieuwe toestellen met o.a. elementen van water en de sprookjesgolf is een 18-holes Dragon Adventure Golf baan geworden met spannende geluidseffecten. Alles in het thema van de Draak, het symbool van de gemeente Beesel. Het gebied rondom de vijver is voorzien van mooie lichteffecten waardoor er een echte sprookjessfeer ontstaat. Tot slot werd een Sports Arena aangelegd, een multifunctioneel sportveld compleet met Sutumuur (interactieve voetbalmuur), Soccer 44, basketbalveld, tafeltennistafels, sprintveld en multispeelveld.

Meer vernieuwingen in 2021

Verspreid over 2021 staan ook nog talloze vernieuwingen op het programma, waaronder het buitenterras, de restaurants, fietsverhuur, boogschietbaan en een nieuw receptiegebouw met uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Marcel Glaser: “De gemeenteraad van Beesel is unaniem akkoord met een investering in een VVV-inspiratie- en informatiepunt in het receptiegebouw op ons park. Daarmee kunnen we gasten nóg beter informeren over wat er in de mooie omgeving van het park te zien en te beleven is. Als straks alles gereed is, is het park weer volledig klaar voor de toekomst!”