Leidschendam,
31
mei
2018
|
15:00
Europe/Amsterdam

Start toertocht 'Ronde van Limburg Cycling Tour' op Landal Mooi Zutendaal

Landal Mooi Zutendaal, dat grenst aan Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg, is zaterdag 9 juni gastheer en sponsor van de allereerste 'Ronde van Limburg Cycling Tour'. De toertocht is de toeristenversie van de profwielerwedstrijd 

‘De Geberit Ronde van Limburg’ die op zondag 10 juni voor de 67e keer wordt verreden.

Deelnemers aan ‘De Ronde van Limburg' kunnen kiezen voor een tocht van 90 km of 125 km. Beide tochten bevatten de belangrijkste en mooiste delen van het profparcours en mooie uitdagende stukken over de kasseistroken, diverse beklimmingen en prachtige vergezichten over de natuur van het groene Limburg. Voor fietsers die het wat rustiger aan willen doen, is er de 25 km lange familiefietstocht ‘Landal Mooi Zutendaal’. Deze route is geschikt voor groot en klein en gaat door de bossen en prachtige natuur van Nationaal Park Hoge Kempen.

Landal Mooi Zutendaal ligt net over de Nederlands-Belgische grens op 12 km afstand van Maastricht en dichtbij Tongeren waar zondag 10 juni de 67e editie van de 'Ronde van Limburg' van start gaat. "Dit is het eerste jaar dat naast de profwielrenners ook alle andere fietsliefhebbers deze oudste fietsklassieker kunnen beleven", aldus Frank Bulthuis, General Manager van Landal Mooi Zutendaal. "Fietsen is één van de meest favoriete activiteiten van gasten van Landal GreenParks. We zijn er trots op gastheer te mogen zijn van dit mooie fietsevenement dat met steun van vele partners uit de regio op de kaart wordt gezet."

Landal Mooi Zutendaal

De omgeving van Landal Mooi Zutendaal biedt een uitgebreid netwerk van fiets-, wandel- en ruiterpaden en charmante steden als Hasselt en Tongeren. Met trekpleisters als het openluchtmuseum Bokrijk, het Blotevoetenpad en Plopsa Indoor zullen gasten zich in Belgisch Limburg geen seconde vervelen. Het park is voor cultuurliefhebbers een uitstekende uitvalsbasis voor het bezoeken van de verschillende musea, cultureel erfgoed en het Limburgse mijnverleden.

Meer informatie over de Ronde van Limburg is te vinden op www.rondevanlimburg.com. U kunt zich ook op de site inschrijven voor de tocht. Voor meer uitdagende fietsevenementen kijk op www.landal.nl/fietsen.