Den Haag,
17
december
2019
|
11:28
Europe/Amsterdam

Parkinvesteringen Landal GreenParks leiden tot hogere gastbeleving

Gasten van Landal GreenParks zijn enthousiast over de vele vernieuwingen bij de vakantieaanbieder. Het bedrijf investeerde de afgelopen jaren, samen met projectontwikkelaars en huiseigenaren, ruim 300 miljoen euro in vernieuwingen en upgrading van vakantiewoningen, restaurants en zwembaden en in nieuwe parken. De komende jaren blijft Landal GreenParks verder investeren in parken in binnen- en buitenland. De bezetting voor de komende kerstperiode ziet er goed uit. Ook dit jaar overstijgt de vraag naar een verblijf rond de jaarwisseling de vraag naar de kerstweek; de vuurwerkvrije en vuurwerkluwe parken hebben nog enkele bungalows beschikbaar. Veel vraag is er ook naar de parken Landal De Lommerbergen en Landal Het Vennenbos, waarvan de subtropische zwembaden werden vernieuwd en uitgebreid en de vakantiewoningen een make-over ondergingen.

Herhalingsbezoek

Gasten zijn nieuwsgierig naar de vernieuwingen op de parken en waarderen deze ook. Dat blijkt niet alleen uit gastenenquêtes die na hun verblijf worden ingevuld, maar ook het herhalingsbezoek is een goede graadmeter. Maar liefst 40% van de gasten komt binnen een jaar terug op hetzelfde óf een ander Landal-park. Binnen drie jaar is dat zelfs 60%.

“Het succes zit in de combinatie van kwaliteit, de kracht van ons merk én de gastgerichtheid van onze parkteams. Dat maakt dat gasten bij ons terugkomen,” aldus Lizzy Keizer, Director Marketing en Sales van Landal GreenParks. “Ons doel is om mensen een onvergetelijke vakantie middenin de natuur te bieden en hen te laten ontdekken wat groen kan doen.”

Grootscheepse vernieuwingen op de parken

Op een groot aantal parken van Landal GreenParks zijn vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd. Accommodaties kregen nieuwe interieurs, nieuwe keukens en nieuwe badkamers en op een aantal parken werden grotere en luxere woningtypen geïntroduceerd. Diverse restaurants en ParkShops kregen een make-over volgens het concept ‘Natuurlijk samen eten en drinken bij Landal’, gebaseerd op verse en gezonde duurzame ingrediënten uit de regio en gezamenlijk eten.

Op Landal De Reeuwijkse Plassen zijn 52 luxe waterwoningen opgeleverd, waaronder 10 extra luxe wellnesstypen. Ook kreeg dit park een kindereiland met 26 kindvriendelijke woningen met een eigen speelveld.

De woningen op Landal Het Vennenbos (Hapert) ondergingen een omvangrijke renovatie, er kwamen nieuwe restaurants, een nieuw Indoor Speelbos en en het subtropisch zwemparadijs werd uitgebreid met een nieuwe aanbouw van 650 m2 waterplayground voor kinderen.

Landal De Vers (Overloon) werd herontwikkeld, waarbij verouderde woningen werden gesloopt en vervangen door nieuwe met een hoog niveau van comfort en er kwam een nieuw zwembad.

Op Landal De Elsgraven (Enter) werd het centrumgebouw van binnen gestript en voorzien van energiezuinige installaties en apparatuur. De ruimte kreeg een eigentijdse inrichting met een gecombineerde receptie/bar.

Vakantieresort Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, opende de langste bandenglijbaan ter wereld, 195 meter lang, nadat in 2017 al drie andere spectaculaire indoorwaterglijbanen waren geopend. Ook het Grand Café en het Italiaanse restaurant Gusto werden compleet vernieuwd en ondergebracht op een nieuwe locatie in het centrumgebouw de Havezate.

In de Deense Landal parken Seawest, Søhøjlandet en Rjønberg werd ook geïnvesteerd in modernisering van de centrale voorzieningen, nieuwe restaurants, nieuwe kidsclubs en in de vakantiewoningen.

Ook in 2020 gaan de vernieuwingen en uitbreidingen door: zo worden de woningen en faciliteiten op Landal De Lommerbergen en Landal Landgoed ’t Loo ingrijpend gerenoveerd.

Nieuwe parken

Behalve de parkrenovaties breidde Landal GreenParks ook het aantal parken verder uit. Zo openden dit jaar Landal De Vlinderhoeve in het Gelderse Gorssel, Landal Kaatsheuvel in Noord-Brabant en werd met Landal Kenwick Woods het zesde park in Groot-Brittannië toegevoegd.