Den Haag The Netherlands,
15
december
2021
|
13:27
Europe/Amsterdam

Oostenrijkse vakantieparken van Landal GreenParks geopend

Op naar de sneeuw! Wintervakantie boeken zonder risico

Drie vakantieparken van Landal GreenParks in Vorarlberg heten sinds afgelopen maandag hun vakantiegasten weer van harte welkom. Vanaf aanstaande vrijdag 17 december heropenen ook de andere vier Oostenrijkse vakantieparken in Karinthië en Salzburger Land. Er ligt al voldoende sneeuw en wintervakantiegangers kunnen eindelijk plannen maken. De comfortabele en moderne vakantieaccommodaties van Landal GreenParks voor twee tot twaalf personen, meestal direct aan de piste gelegen, bieden alles wat het hart van een skiër begeert.

Omdat veel zaken in deze tijd van het jaar onzeker zijn, neemt Landal GreenParks haar gasten één zorg uit handen en biedt risicoloos boeken: kosteloos annuleren en volledige terugbetaling van de huurprijs in het geval van een paksluiting, quarantaineverplichting en een code oranje/rood reisadvies. Zo begint een ontspannen vakantie in een vakantiewoning al voor de reis.

Sneeuwparadijs Vorarlberg

Bij de meeste sneeuwfans en wintersporters staat Oostenrijk hoog op het wensenlijstje, met zijn gevarieerde mogelijkheden en relatief korte en gemakkelijke reis vanuit Duitsland. De winter verandert het alpine landschap van Montafon en het alpengebied van Bludenz in een waar sneeuwparadijs. De skigebieden van Brandnertal en Montafon maken deel uit van een liftnetwerk en bieden pistes voor elk niveau en een gevarieerd aanbod aan off-piste sporten. Van rodelen door besneeuwde bossen tot wandelen door fantastische winterlandschappen, de regio biedt tal van winteractiviteiten. Landal Hochmontafon en Brandnertal hebben hun eigen zwembad - gasten van Landal Chalet Matin kunnen gebruik maken van het zwembad van Landal Brandnertal.

Salzburger Land, het eldorado van de echte skiër

Met het bekende skigebied Hochkönig (skigebied Ski amadé) en het populaire skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is Salzburger Land een waar eldorado voor skiërs en snowboarders. Alleen al het skigebied Ski amadé beslaat 760 kilometer aan pistes, inclusief het skigebied Hochkönig, waaraan Landal Resort Maria Alm is gelegen. Het resort bestaat uit 113 luxe vakantiewoningen in landhuisstijl, ondergebracht in tien chalets. Dit pittoreske vakantieresort ligt op slechts ongeveer 200 meter van de skilift naar het skigebied Hochkönig. Tot de faciliteiten van het park behoren een restaurant met bar, een lounge met open haard, een overdekt zwembad met apart kinderbad, schoonheids- en massagebehandelingen en een fitnessruimte.

Landal Rehrenberg ligt aan het hippe skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het dalstation van de 10-persoons gondelbaan bij de receptie brengt wintersporters in drie minuten naar de Schmittenhöhe: daarmee hebben sneeuwliefhebbers meer dan 400 kilometer pistes en 121 liften tot hun beschikking. Direct achter de receptie van het vakantiepark kunnen beginnende skiërs en snowboarders zich uitleven op de besneeuwde oefenhelling.

Karinthië: skigebied voor gezinnen

De regio Karinthië heeft alles in huis voor een geslaagde wintervakantie: snelle afdalingen, rustieke almhutten en talrijke winterse activiteiten zoals sneeuwschoenwandelen, skitochten en arrensleetochten. Landal Bad Kleinkirchheim en Landal Katschberg bieden kindvriendelijke skilessen en hebben een eigen overdekt zwembad.

Het skigebied Bad Kleinkirchheim (1.100 m tot 2.055 m) in het Nockbergegebergte bestaat uit meer dan 100 kilometer pistes en 24 liften. Hellingen van alle moeilijkheidsgraden garanderen puur pisteplezier. Het gezinsvriendelijke skigebied Katschberg (1.006 m tot 2.220 m) biedt een hoge sneeuwgarantie met 700 sneeuwkanonnen. Naast beginners komen ook skicracks aan hun trekken op de "Direttissima" met een gemiddeld stijgingspercentage van 70 procent. Echt carvingplezier is de 6 km lange A1 van Aineck naar St. Margarethen. Een bijzonder hoogtepunt voor alle vakantiegangers is de Katschberg Advent Trail. Op de adventsdagen vrijdag 17 t/m zondag 19 december en ook op woensdag 22 en zaterdag 25 december is deze winterwandelroute prachtig en romantisch verlicht.

Veiligheid eerst

Om maximale veiligheid te garanderen, zijn alle procedures in de vakantieparken contactloos en onderworpen aan de hygiënemaatregelen van de respectieve provinciale overheid. De winkel- en vrijetijdsvoorzieningen in de afzonderlijke vakantieparken, zoals zwembaden, restaurants of overdekte attracties, blijven in bedrijf in overeenstemming met de overheidsvoorschriften. Verschillende speel-, sport- en knutselpakketten kunnen worden gehuurd bij het Pick Up Point. Dit brengt het plezier van het spelen rechtstreeks naar de accommodatie voor de kleine gasten. Buitenuitrusting zoals fietsen of minigolfclubs kunnen ook worden gehuurd.

Meer informatie is te vinden op www.landalskilife.nl