Den Haag The Netherlands,
30
september
2021
|
13:19
Europe/Amsterdam

Ook honden genieten volop bij Landal GreenParks

Hondenvakanties stijgen in populariteit

Het aantal honden in Nederland is de afgelopen twee jaar fors gestegen, van ca 1,5 miljoen naar 1,9 miljoen. Maar liefst 8% van de Nederlandse huishoudens zonder dieren koos de afgelopen twee jaar toch voor een huisdier; de helft daarvan voor een hond. Bijna 20% van de huishoudens is in nu in het bezit van een hond, die een volwaardig lid van het gezin vormen. Geen wonder dat ze ook graag mee op vakantie gaan. Bij Landal GreenParks – met parken midden in de natuur, aan de kust, in het bos en in de bergen – beleven ook viervoeters een geweldige vakantie. Honden zijn welkom in de meeste van de 100 vakantie-parken, 15 Landal parken beschikken zelfs over speciale hondenbungalows.

Zo’n 35% van de hondenbezitters neemt hun huisdier mee op vakantie en dat aantal stijgt jaarlijks. Ook Landal GreenParks speelt in op de trend onder haar gasten en biedt inmiddels al op tien vakantieparken speciale hondenbungalows: Landal Twenhaarsveld, Beach Resort Ooghduyne, Rabbit Hill, Miggelenberg, Aelderholt, Stroombroek, Orveltermarke en Coldenhove (Nederland), Wirfttal, Dwergter Sand, Salztal Paradies en Hochwald (Duitsland), Village l'Eau d'Heure (België), Søhøjlandet (Denemarken) en Darwin Forest (Engeland).

Speciale faciliteiten

De hondenbungalows beschikken standaard over een kunststof hondenmand, een bench en in hoogte verstelbare voeder- en drinkbakken. Een welkomstpakket met traktaties en hondenspeelgoed wacht op de honden bij aankomst. In de omheinde tuin kan de hond altijd gemakkelijk naar buiten. Ook bieden deze parken extra faciliteiten, zoals een hondendouche met warm water en shampoo en een veld waar honden los mogen lopen. Sommige parken beschikken over een hondenparcours, waar ze kunnen springen door banden en over obstakels, kruipen door een tunnel of balanceren op een balk. Hondeneigenaren kunnen een hondenmenu bestellen in het restaurant van het park. Een dagje weg zonder hond? Ook dat kan. Een aantal parken heeft een hondenuitlaat- en oppasservice.

Honden genieten net zo van de natuur als mensen en je doet ze dus geen groter plezier dan ze mee te nemen op vakantie. Met de speciale hondenbungalows komt Landal GreenParks de groeiende groep gasten tegemoet die hun trouwe viervoeter extra wil verwennen. Jaarlijks is er een aantal vuurwerkvrije parken, waar honden en baasjes genieten van een jaarwisseling zonder knallen.

Meer informatie op www.landal.nl/hondenbungalows

Ook huisdiervrije accommodaties

Wie liever op een huisdiervrij park verblijft, kan terecht op de huisdiervrije parken Landal Vitamaris op Schiermonnikoog en Landal Vierwaldstättersee in Zwitserland. Daarnaast heeft ieder park huisdiervrije accommodaties, waar huisdieren niet zijn toegestaan. Deze accommodaties zijn beperkt in aantal.

Op vakantie met je huisdier of juist niet? Voor informatie kijk op www.landal.nl/huisdier