Den Haag,
16
juli
2020
|
14:11
Europe/Amsterdam

Nieuwe classificatie voor mountainbikeroutes onthuld op Landal Kasteeldomein De Cauberg

Olympisch en wereldkampioen Bart Brentjens heeft een nieuw classificatiesysteem voor de in totaal 21 Zuid-Limburgse mountainbikeroutes onthuld. Er zijn voor elk niveau mountainbiker geschikte routes, maar vanuit de gebruikers en clubs kwam de wens om de zwaarte van de routes aan te duiden. Met deze classificatie wordt aan deze wens voldaan. De onthulling vond plaats bij Landal Kasteeldomein de Cauberg, dat op de top van de Cauberg is gesitueerd en van waaruit jaarlijks duizenden mountainbikers, zowel professionals als amateurs, het Zuid-Limburgse heuvellandschap ontdekken.

Zuid-Limburg is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle mtb-regio’s van Noord-Europa. In de afgelopen vijf jaar zijn op initiatief van de Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL) nieuwe routes aangelegd, werden vele kilometers asfalt uit routes gehaald en nieuwe fun-elementen toegevoegd. Met het classificatiesysteem wordt een nieuwe ontwikkeling toegevoegd. Gebruikers van de routes zijn niet alleen gevorderde mountainbikers en liefhebbers die af en toe op de fiets stappen, maar ook mensen die nog nooit eerder in Limburg op de mountainbike zijn gestapt.

“Met name deze laatste groep vraagt om meer informatie. Niet iedereen kan of wil een technisch en fysiek zware route fietsen. Een systeem dat de zwaarte aangeeft verschaft duidelijkheid en geeft fietsers een bruikbaar instrument om een dag op de mountainbike in Zuid-Limburg te plannen,” aldus Gert Veenhuizen, general manager van Landal Kasteeldomein De Cauberg. “Vanwege onze ligging op de top van de Cauberg – dé wielerberg van Nederland – hebben we hier jaarlijks duizenden fietsliefhebbers te gast, variërend van trainingskampen voor deelnemers aan de vele wielerklassiekers, tot fiets- en wielrenclubjes die mooie tochten komen maken. Maar ook voor gezinnen met kinderen zijn er op een gewone stadsfiets voldoende mogelijkheden voor mooie tochten. Dankzij het classificatiesysteem kunnen ook zij een geschikte route op maat uitstippelen.

Wielerfestival Cauberg

De eerste georganiseerde wielertoertocht die gebruik maakt van het nieuwe classificatiesysteem is het Wielerfestival Cauberg op zaterdag 5 september op de Cauberg. Het evenement is dankzij uitgebreide maatregelen volledig coronaproof en speelt zich geheel in de buitenlucht af. Er zijn vier toertochtroutes van verschillende afstanden uitgezet: 35, 60, 100 en 160 km. De route van 35 km is voor stadsfietsen te doen en daarmee ook geschikt voor gezinnen. Ook zijn twee gravelroutes uitgezet van 65 en 95 km.

Meer informatie over fietsen bij Landal en Landal Kasteeldomein De Cauberg is te vinden op www.landal.nl/parken/kasteeldomein-de-cauberg. Aanmelden voor de wielertoertocht kan op www.wielerfestivalcauberg.nl.