Den Haag, The Netherlands,
15
maart
2023
|
15:01
Europe/Amsterdam

Natuurpunt kijkt terug op mooi aanplant-seizoen met partner Landal GreenParks

Meer dan 200.000 nieuwe bomen geplant

Natuurpunt en vakantieaanbieder Landal GreenParks kijken terug op een mooi aanplantseizoen. Vanuit het Bos voor Iedereen-project zijn dit seizoen maar liefst 110 hectare bos – meer dan 200.000 nieuwe bomen – aangeplant in bosgebieden in o.a. Putte, Maaseik en Gentbrugge en andere plaatsen verspreid over heel Vlaanderen. 

 Landal GreenParks is al sinds 2014 partner van Natuurpunt en draagt jaarlijks bij aan het planten van veel nieuwe bomen en het natuurbehoud in Vlaanderen. Landal GreenParks voelt zich nauw verbonden met haar naaste omgeving en maakt zich sterk voor de natuur, samen met Natuurpunt. Tijdens het verblijf worden diverse activiteiten aangeboden waarbij het bewustzijn voor de natuur wordt gestimuleerd. Bij elke boeking door een Natuurpunt lid voor een verblijf op een van de Belgische Landal bestemmingen zoals Landal Mooi Zutendaal (Belgisch Limburg), Landal Village l’Eau d’ Heure (Wallonië), Village les Gottales (Ardennen) of Glamping Neufchateau (Ardennen), wordt een boom geplant. 

“Wij stimuleren jong en oud om tijdens een verblijf op een van onze parken de natuur in te trekken. Bijvoorbeeld naast Landal Mooi Zutendaal ligt het, door Natuurpunt beheerde, Munsterbos. Een leuke plek om met veel plezier de natuur te ontdekken,” aldus Bart Everaert, Regional manager Belgium van Landal GreenParks. “De bomen die wij nu samen planten zijn de nieuwe natuur die je over jaren kunt ontdekken. Nieuwe natuur en het aanplanten van nieuwe bomen zijn belangrijk, evenals het optimaal beheren van de bosgebieden in heel Vlaanderen. Voor onze en toekomstige generaties.​”

Natuurpunt heeft, o.a. dankzij Landal GreenParks meerdere keren per jaar aanplantingen binnen het Bos voor Iedereen-project. Dit zorgt voor een goede betrokkenheid van vrijwilligers en kinderen bij de natuur. Zij zijn immers de natuurbeschermers van de toekomst. Ook de populaire mascotte van Landal GreenParks, Bollo, kwam een handje helpen bij een aanplanting in Putte. Dit zorgde voor leuke reacties bij de kinderen. Naast vakantiepark Landal Mooi Zutendaal ligt een door Natuurpunt beheerd bosgebied, het Munsterbos.

Meer informatie over de samenwerking tussen Landal GreenParks en Natuurpunt is beschikbaar op www.landal.be/over-landal/natuurpunt

Deel deze release