Leidschendam,
15
mei
2018
|
16:20
Europe/Amsterdam

Medewerkers Landal GreenParks een maand lang op 'Low Car Diet'

Mobiliteitswedstrijd sluit goed aan op groene ambities vakantieaanbieder

Maar liefst 92 medewerkers van Landal GreenParks zijn vandaag gestart met het Low Car Diet 2018: de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland. Onder hen ook algemeen directeur Thomas Heerkens – die voor het zesde jaar aan het evenement deelneemt – en Tanja Roeleveld, teamcaptain en MVO-manager 2017. Tijdens de kick-off in Utrecht spraken de teamcaptains van Low Car Diet onder andere met Staatssecretaris Stientje van Veldhoven, de drievoudig 'Groenste politicus van 't jaar', en presenteerde het CPB de resultaten van het onderzoek naar de lange termijn effecten van het Low Car Diet.

Tijdens Low Car Diet, een initiatief van Urgenda, worden de deelnemers van 15 bedrijven met een recordaantal van 1200 deelnemers uitgedaagd een maand lang zo min mogelijk (fossiele) autokilometers te rijden. Daarvoor worden verschillende alternatieven van duurzaam reizen aangeboden. Deelnemers krijgen een NS-Businesscard en kunnen een maand lang gebruik maken van (elektrische) fietsen en 100% elektrische deelauto's. Daarnaast kan men ook kiezen om te carpoolen; ook een mooie (fossiele) kilometer besparing. Gedurende de actie registreren de deelnemers de duurzame kilometers via een speciale webapp en kunnen ervaringen worden gedeeld via www.lowcardiet.nl en social media.

“Het Low Car Diet past uitstekend bij onze duurzame initiatieven en ambities op MVO-gebied,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks. "Vanuit Expeditie ZERO, onze ambitie om klimaatneutraal te opereren in 2030, hebben we als doel om onvergetelijke vakanties te bieden met een positieve impact. Dat gaat ook over mobiliteit. Door onze uitstoot op het gebied van vervoer terug te dringen, maken we een mooie stap richting het realiseren van onze doelstelling."

Lange termijn resultaten

Na een maand 'diëten' blijkt dat deelnemers anders reizen: goedkoper, schoner en gezonder. Ook rijden er tijdens het Low Car Diet 50% minder auto’s in de spits. Onderzoek wijst uit dat 20 tot 40% van de deelnemers structureel gewijzigd gedrag laat zien. Ook Thomas Heerkens heeft dit zo ervaren. Na zijn eerste deelname in 2012 verruilde hij ruim 30% van zijn autokilometers voor OV en fietskilometers.

Eerste energieneutrale woningen op Landal Mont Royal

Landal GreenParks maakt zich al vele jaren sterk op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen. Dat gebeurt op tal van terreinen, zowel in de organisatie als op de parken. Ook bij de bouw van nieuwe accommodaties zoekt Landal GreenParks actief naar de duurzaamste optie. Zo zijn onlangs op Landal Mont Royal in de Duitse Moezelvallei 74 nieuwe gasloze woningen ontwikkeld, die energieneutraal zijn: op jaarbasis wordt minimaal evenveel energie opgewekt als dat er wordt gebruikt.

Ontdek wat groen kan doen

Meer informatie over wat Landal doet op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen is te vinden op de www.landal.nl/duurzaamheid