Leidschendam,
26
maart
2019
|
16:00
Europe/Amsterdam

Medewerkers en gasten actief tijdens Landelijke Opschoondag

Op 23 maart vond de 17e Landelijke Opschoondag plaats. Dit jaar was het thema: ‘Iedereen doet mee’. Jong en oud, buurtbewoners, ondernemers en vrijwilligers sloegen de handen ineen om in hun omgeving zwerfafval op te ruimen of andere opschoonacties te organiseren.

Landal heeft weer veel medewerkers en gasten enthousiast gemaakt om mee te doen aan ‘clean up walks’. In Nederland deden zo’n 30 parken mee en in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken nog eens vijftien parken. Ook kantoorlocaties deden mee.

Tanja Roeleveld, Programma Manager Duurzaam & Betrokken Ondernemen van Landal GreenParks: "Natuurlijk vinden we het belangrijk dat onze parken schoon zijn, maar we voelen ons ook verbonden met en verantwoordelijk voor de omringende natuur. Daarom stimuleren wij onze gasten om tijdens hun wandelingen zwerfafval op te rapen en weg te gooien in een afvalbak. Op die manier gaan we samen de strijd aan tegen zwerfafval."

Een paar voorbeelden van acties: Op Landal Strand Resort Ouddorp Duin werd eerst een leuke warming-up gehouden bij Strandtheater Houten Kaap bij het park en alle ondernemers van Ouddorp Duin droegen een steentje bij. Op Landal Miggelenberg assisteerde niemand minder dan Bollo om een bijdrage aan een schoner milieu te leveren, tot groot plezier van de gasten. Op Landal De Vers is een wandeling met gasten gemaakt om in het nabijgelegen natuurgebied zwerfafval op te ruimen. Bij Landal De Reeuwijkse Plassen werd van tevoren door wethouder Oskam, dorpsschoonmaker Van Heffen én Bollo de eerste Afvalkoffer uitgereikt aan de Da Costaschool in Bodegraven, als symbolische uitnodiging om mee te doen aan de Opschoondag. In de Afvalkoffer voor basisscholen zitten leuke en praktische (knutsel)opdrachten, spelletjes, quizjes, opschoontips en nog veel meer, zodat kinderen spelenderwijs van alles te weten komen over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval. Tijdens de landelijke opschoondag hebben de burgemeester en wethouders rond het park zwerfvuil verzameld. Enthousiaste kinderen hebben van het afval (zwerf) uilen gemaakt.