Valkenburg aan de Geul,
23
oktober
2017
|
09:32
Europe/Amsterdam

Wielrenster Marianne Vos onthult ‘eigen straat’ op Landal Kasteeldomein De Cauberg

Park geliefde trainingslocatie wielerploegen WK Cyclo-Cross 2018

Tijdens een trainingskamp op Landal Kasteeldomein De Cauberg heeft wielrenster Marianne Vos haar ‘eigen straat’ onthuld. Op het Zuid-Limburgse park, dat een ideale uitvalsbasis is voor fietsliefhebbers, zijn meerdere straatnamen van bekende wielrenners te vinden, waaronder Philippe Gilbert, Adrie van der Poel, Joop Zoetemelk, Johan Museeuw, Jan Jansen en Eddy Merkx. Nu is er dus ook de Marianne Vos Allee. De complete wielerploeg van Marianne Vos verbleef op het park in verband met de voorbereidingen voor het WK Cyclo-Cross 2018 dat op 3 en 4 februari 2018 wordt verreden in het Limburgse Valkenburg.

De reden waarom de straten op Landal Kasteeldomein De Cauberg - gelegen op de top van de Cauberg - zijn vernoemd naar bekende wielrenners heeft alles te maken met de uitstekende mogelijkheden voor sportieve én fanatieke fietsers in de regio. De Cauberg is dé wielerberg van Nederland. Niet voor niets vinden hier vele wielerevenementen plaats, zoals de jaarlijkse wielerklassieker, de Amstel Gold Race, en de Boogies Extreme. Vanaf het park starten vele fietsroutes en zijn er met het gezin maar ook met fiets- of wielrenclubjes mooie fietstochten te maken.

WK Cyclo-Cross 2018

De wielerploeg van Marianne Vos heeft tijdens het trainingskamp het nabijgelegen parcours van het WK Cyclo-Cross 2018 verkend. Gert Veenhuizen, General Manager van Landal Kasteeldomein De Cauberg: “Het is niet alleen een enorme eer om gastheer te mogen zijn voor de nationale en internationale wielerploegen, het zorgt ook altijd voor een gezellige ‘reuring’ op het park. Voor de sporters bieden de karakteristieke en sfeervolle villa’s en appartementen alle luxe en comfort om compleet te kunnen ontspannen na een training. Ook volgend jaar mogen we weer diverse wielerploegen ontvangen: op 24 en 25 januari verblijft de complete Nederlandse ploeg voor een korte trainingsstage op ons park, gevolgd door de Belgische ploeg op 25 en 26 januari. Tijdens het WK zijn we gastheer voor de Franse en Italiaanse wielerploegen.”

Meer informatie over fietsen bij Landal en Landal Kasteeldomein De Cauberg is te vinden op www.landal.nl/parken/kasteeldomein-de-cauberg