Terherne,
24
mei
2016
|
17:15
Europe/Amsterdam

Landal Waterpark Sneekermeer voltooid

Park is goede toevoeging van recreatieve aanbod

Gedeputeerde Klaas Kielstra van de provincie Friesland heeft op zaterdag 21 mei de officiële opening verricht van Landal Waterpark Sneekermeer, gelegen aan de rand van het Sneekermeer in het bekende dorp Terherne. Het park, bestaande uit 68 aan het water gelegen woningen, vormt het gehele jaar door een ideale uitvalsbasis voor vaar-, wandel- en fietstochten door het Friese landschap.

Gedeputeerde Kielstra benadrukte dat de komst van het park een goede toevoeging is voor het recreatieve aanbod in de provincie Friesland. “De provincie heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in recreatieve voorzieningen, met als doel meer toeristische gasten naar de provincie te trekken. De komst van het park draagt hier zeker aan bij.”

Burgemeester Fred Veenstra van De Fryske Marren (De Friese Meren), waar Terherne deel van uitmaakt: “Ik ben trots op dit park, met name op de hoogwaardige uitstraling en de kwaliteit van de woningen. Ik hoop dat ook andere collega ondernemers in onze gemeente hier een voorbeeld aan zullen nemen.”

Na de openingshandeling door gedeputeerde Kielstra maakten de genodigden in twee sloepen een rondvaart door het park. Aansluitend was er een borrel met BBQ voor de genodigden en de eigenaren van de vakantiewoningen.

“Onze gasten komen hier om op en rond het water te willen verblijven. De meeste van onze 4- tot 8-persoons waterwoningen hebben het woongedeelte op de eerste etage met een schitterend uitzicht op het Sneekermeer, dat via een open vaarverbinding te bereiken is. Voor wie geen eigen boot heeft, zijn er volop mogelijkheden om een boot te huren. Op loopafstand ligt het bekende Kameleondorp,” aldus General Manager Sebo Buitenkamp van Landal Waterpark Sneekermeer.