Leidschendam,
04
augustus
2017
|
16:32
Europe/Amsterdam

Landal Village l’Eau d’Heure: eerste vakantiepark in Wallonië met een Green Key certificaat

Duurzaam ondernemen is tweede natuur

Landal Village l’Eau d’Heure, gelegen aan Lac de la Plate Taille tegen de Franse grens, heeft als eerste vakantiepark in Wallonië een Green Key certificaat behaald voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid. In totaal hebben nu 73 parken van Landal GreenParks een Green Key certificaat.

Green Key is hét keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Ieder jaar ontvangen ondernemingen die aan de criteria voldoen het Green Key certificaat. Het keurmerk-programma wordt in Wallonië uitgevoerd door de Fédération Inter-Environnement Wallonie, in samenwerking met een aantal partners. Bovendien wordt het programma ondersteund door het ministerie van Landbouw, Natuur en Toerisme. Tot nu toe beschikken 37 bedrijven in de regio over het keurmerk, waarvan nu voor het eerst een vakantiepark: Landal Village l’Eau d’Heure.

“Duurzaam en betrokken ondernemen is eigenlijk onze tweede natuur. Als vakantiepark aan een uitgestrekt meer en bos is duurzaam ondernemen een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering en onze werkprocessen,” aldus Floris van Veen, general manager van Landal Village l’Eau d’Heure. “Wij zijn er bijzonder trots op dat wij het eerste vakantiepark in de regio zijn met een Green Key certificering.”

Landal Village l’Eau d'Heure ligt in een groene omgeving, aan de rand van het meer La Plate Taille en heeft tal van maatregelen getroffen om de ecologische voetafdruk te verminderen. Zo worden om het energieverbruik te verminderen de verwarming in leegstaande vakantiewoningen automatisch lager gezet, werd een contract voor duurzame elektriciteit afgesloten en is er geïnvesteerd in energiezuinige verlichting.

Naast maatregelen voor duurzamer onderhoud en schoonmaak zijn criteria behaald op het gebied van duurzame inkoop, zoals toiletpapier met een keurmerk tot aan tot de verkoop van lokale en biologische producten in de winkel. Daarnaast werden maatregelen genomen om meer afval gescheiden in te zamelen voor hergebruik en recycling.

Bovendien zijn bepaalde bungalows toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperkte mobiliteit.

“Duurzaam en betrokken ondernemen is voor Landal een strategische ambitie,” aldus algemeen directeur Thomas Heerkens van Landal. “We maken ons graag sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving. Met Green Key geven we hieraan ook een praktische invulling.”

Duurzaamheidsverslag en ambitie

Een filmpje over de bereikte resultaten van Landal GreenParks op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen is te bekijken op www.landal.nl/duurzaamheidsverslag.

Kijk voor de ambitie van Landal op www.landal.nl/betrokkenondernemen.