Dan Haag,
14
mei
2021
|
11:12
Europe/Amsterdam

Landal parken in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gaan weer open

Kwalitatief hoogwaardig vakantiepark op unieke locatie in prachtige natuur nu boekbaar

Landal GreenParks blij met versoepelingen coronamaatregelen

Gasten van Landal GreenParks kunnen vanaf 19 mei a.s. op de Nederlandse parken weer gebruik maken van ruimere openingstijden van de terrassen en van de zwembaden. In deze tweede stap van het openingsplan van het kabinet gelden nog wel beperkingen ten aanzien van aantallen en afstand. Binnenruimten als restaurants, indoorspeelmogelijkheden en de Bollo Clubs, vallen nog niet onder de versoepelingen.

 

De parken in Duitsland gaan weer open

Op 17 mei opent het vakantiepark Landal Travemünde aan de Oostzeekust weer zijn deuren en vanaf 21 mei zijn toeristen weer welkom in de Duitse parken Landal Sonnenberg, Mont Royal, Warsberg, Hochwald en Wirfttal, Winterberg, Dwergter Sand  en Marissa. Per deze datum is verhuur van vakantiewoningen en overnachtingen in stacaravans met eigen sanitaire voorzieningen weer toegestaan.

 

Oostenrijk: alle zeven vakantieparken heropenen per 19 mei

Vanaf 19 mei zijn gasten weer welkom in Oostenrijk. Het betreft de parken Landal Rehrenberg, Katschberg, Maria Alm, Bad Kleinkirchheim, Hochmontafon, Brandnertal en Chalet Matin.

 

Zwitserland: heropening per 21 mei

De Zwitserse parken Landal Vierwaldstättersee en Landal Alpine Lodge Lenzerheide heropenen op 21 mei.

 

Actuele informatie met betrekking tot corona en de maatregelen in de diverse landen en regio's is te vinden op: www.landal.nl/thema/maatregelen

 

Internationaal reizen en beperkingen voor reizigers uit Nederland

Vanaf 15 mei zijn reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk. Check altijd het reisadvies op www.wijsopreis.nl. De veilige landen krijgen op deze website de kleurcode groen of geel. Vakantiereizen naar deze landen worden dan niet meer afgeraden. Op dit moment komen nog weinig landen in aanmerking voor een groen of geel reisadvies per 15 mei. Het kabinet hoopt dat er in de aanloop naar de zomer steeds meer landen als veilig worden aangemerkt.

NB: ondanks dat een land op geel of groen staat, leggen de meeste landen aan reizigers uit Nederland beperkingen op, zoals een verplichte test of quarantaine. Het kabinet raadt reizen naar vakantiebestemmingen met de kleurcode oranje af; niet-noodzakelijke reizen naar deze landen worden afgeraden.