Den Haag The Netherlands,
04
augustus
2021
|
11:57
Europe/Amsterdam

Landal Orveltermarke één van de vier nieuwe fietstransferia in Drenthe

Landal Orveltermarkte is één van de vier nieuwe 'fietstransferia' in Drenthe, die in gebruik zijn gesteld om het fietsers gemakkelijker maken de fraaie natuur in de provincie op duurzame wijze te ontdekken. Zo’n fietstransferium kun je zien als een pleisterplaats, waar je je auto kunt parkeren en overstappen op de fiets (of er een kan huren), en je kunt er ook terecht voor een kop koffie, het plannen van een route of een sanitaire stop. Daarnaast kun je je elektrische fiets opladen of gebruikmaken van pechhulp.

Behalve bij Landal Orveltermarke liggen er fietstransferia bij Buitencentrum De Poort in Ruinen, bij Bitter&Zoet in Veenhuizen, en bij Eko-Tours in Exloo, mede dankzij een bijdrage van de Provincie Drenthe van 93.500 euro voor de ontwikkeling en ondersteuning van lokale ondernemers die de handen ineen geslagen hebben.

De betrokken ondernemers omarmen het project, geloven in de samenwerking en zetten zich in om de verbinding met de verschillende gebieden te maken, om bezoekers een dag ultiem fietsplezier te bezorgen. Ook kan men gebruik maken van alle services en diensten die het Fietstransferium biedt zoals het opladen van de e-bikes, het oppompen van de banden en is het bij sommigen mogelijk pechhulp voor onderweg te krijgen. Naast het huren van een gewone fiets of e-bike kan men bij de locaties ook andere soorten tweewielers huren zoals e-choppers of e-steps.

Landal Orveltermarke: sterke focus op fietsen

Landal Orveltermarke is trots om tot één van de vier eerste fietstransferia te behoren. Het park heeft een sterke focus op fietsen en draagt actief bij aan Drenthe als dé fietsprovincie van Nederland.

Folker Frommeyer, general manager van het vakantiepark: “We verwelkomen steeds meer fietsers, zowel recreatiefietsers als sportieve fietsers. Monumentendorp Orvelte en omgeving kenmerkt zich door het unieke Drentse karakter. Hier voel je de geschiedenis en geniet je van het oer Drentse landschap. Onze medewerkers zorgen ervoor dat je onbezorgd op pad kunt gaan en geniet van al het moois in de omgeving. Gasten kunnen hier bovendien allerlei fietsen huren, van tandems tot steps voor jong en oud en van e-bikes tot mountainbikes. We hebben bewust voor een breed aanbod gekozen, zodat we fietsen in Drenthe nog meer kunnen promoten. Vorig jaar hebben we een nieuwe mountainbikeroute geopend, direct vanaf het park naar de Col du Vam. Je kunt nu dus vanuit je bungalow in één ruk de VAM-berg op knallen. De nieuwe route, die is opgenomen in de populaire app Strava voor fietsers en hardloopers, is mede gerealiseerd door inspanningen van lokale ondernemers en de Vereniging Toeristisch Recreatief Belang Midden Drenthe (VTRB). Ook het knooppunt MTB is uitgebreid, samen met ATB Beilen zijn er aantrekkelijke routes samengesteld.”

Projectleider Ingrid Mascini: “Drenthe heeft een heel erg mooi fietsnetwerk, maar je moest nog steeds zelf uitzoeken waar je kon starten en of je daar bijvoorbeeld goed kunt parkeren of naar het toilet kunt. Niet iedereen kan of wil naar een website voor een route. Met de fietstransferia ontzorgen we en leggen eigenlijk alles klaar voor de bezoekers.”