Leidschendam,
12
februari
2018
|
10:00
Europe/Amsterdam

Landal ook dit jaar weer bij 'Beste Werkgevers van Nederland'

Landal GreenParks staat opnieuw in de ranglijst 'Beste Werkgevers van Nederland'. In het 'Beste Werkgeversonderzoek', dat jaarlijks wordt georganiseerd door Effectory en Intermediair, beoordeelden 636.978 medewerkers hun werkgever. Met een score van 7,54 komt Landal GreenParks ruim boven het landelijk branchegemiddelde van 7,13 uit. De best scorende organisaties zijn dit jaar voor het eerst beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk': een pluim voor alle werkgevers die het beste voor hebben met hun medewerkers.

Effectory en Intermediair zijn 15 jaar geleden begonnen met het in kaart brengen en belonen van goede werkgevers. De onderzoekers creëeren transparantie door de meningen en feedback van medewerkers te verzamelen. Staan de medewerkers achter het doel van de organisatie waar ze dagelijks voor werken? Voelen zij zich gewaardeerd en krijgen ze energie van hun werkzaamheden?

Succesfactoren

De winnaars van 2017-2018 blinken volgens de onderzoekers onder meer uit in betrokkenheid en bevlogenheid. Een duidelijke missie en inspirerend leiderschap zijn een paar van de andere succesfactoren. “De Beste Werkgevers nemen de mening van hun mensen serieus, vragen naar hun ideeën en gebruiken die ook om hun organisatie te verbeteren. Dit alles gecombineerd met inspirerend leiderschap, gedeelde trots en klantgericht werken, maakt hen volgens hun eigen medewerkers tot de Beste Werkgevers van 2017-2018.”

Hoge waardering

Met een respons van 44 procent behaalt Landal GreenParks een score van 7,54 – ruim boven het landelijk branchegemiddelde van 7,13. Met name op het onderdeel Bevlogen en Betrokken scoort Landal GreenParks hoge ogen: 45,4 procent, fors hoger dan het gemiddelde van 32,4 procent.

“We zijn geweldig blij met de hoge waardering van onze medewerkers," aldus Loes van Rijsoort, Director Human Resources van Landal GreenParks. "Wij zijn een aantrekkelijke werkgever vanwege de informele werksfeer, het plezier in ons product , de ruime handelingsvrijheid en onze voorwaartse ambitie. Leiderschap, eigenaarschap en ruimte voor onze medewerkers om te kunnen handelen en talentontwikkeling hebben bij Landal GreenParks de volle aandacht. Het overtreffen van de verwachtingen van onze gasten, eigenaren en collega's maakt onze medewerkers trots en betrokken.”